Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την αφόρητη ζέστη και ταυτόχρονα κάνουν απίστευτο καλό στον οργανισμό σου.

Πρώτες στη λίστα είναι φυσικά οι τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Το νερό είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο για την ενυδάτωσή μας και εκτός από το νερό που πρέπει να καταναλώνουμε στη φυσική του μορφή, υπάρχει και αυτό που βρίσκεται στις τροφές, το οποίο καταναλώνουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε.

Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που ξεπερνούν το 90% στην περιεκτικότητά τους σε νερό, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το αγγούρι, τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι φράουλες τα οποία αν μάλιστα τα προτιμήσεις και δροσερά, θα προσφέρεις στον εαυτό σου το κατάλληλο δροσιστικό, ενυδατικό γεύμα.

Συνεχίζουμε με τα ψάρια και τα θαλασσινά που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά (ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα) και σου παρέχουν την απαραίτητη πρωτεΐνη προκειμένου να διατηρήσεις την ενέργειά σου μέσα στην ημέρα.

 

Ακόμη μία ομάδα τροφών που σε βοηθάει είναι τα γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο και διευκολύνουν τη ρύθμιση της εσωτερικής σου θερμοκρασίας. Προτίμησε λοιπόν ένα παγωμένο γιαούρτι με κομματάκια φρέσκων δροσερών φρούτων όταν ξυπνήσεις από τον μεσημεριανό σου ύπνο.

 

Τέλος κάτι που ίσως δεν γνώριζες. Τι μπορούν να σου προσφέρουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε τανίνες όπως το σταφύλι, η μπανάνα, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, τα φασόλια και τα ροδάκινα. Όταν τα καταναλώνεις οι ιστοί του σώματος συστέλλονται και αυξάνεται η απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό.

Άλλαξε την διατροφή σου και θα καταφέρεις να βγεις νικητής από την μάχη με τον καύσωνα!