Αν κάθε φορά που νιώθεις πονοκέφαλο ή κάθε άλλου είδους πόνο τρέχεις στο φαρμακείο για παυσίπονα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις τα γιατροσόφια που ακολουθούν.

Ξύδι για τον πονοκέφαλο

Φτιάξε μια κομπρέσα με ξύδι, ακούμπησε τη στο μέτωπο σου. Το ξύδι, λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, περιέχει οξικό οξύ, ουσία που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων καταπολεμώντας την υπεραιμία.

Χαμομήλι και ελαιόλαδο για τους πόνους περιόδου

Σε ένα μπουκάλι χωρητικότητας 1/2 λίτρου, ρίχνεις 200 ml ελαιόλαδο και 100 γρ. άνθη χαμομηλιού και το αφήνεις για 1-2 εβδομάδες στον ήλιο, ανακινώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά το σουρώνεις και το διατηρείς σε ένα σε σκούρο μπουκάλι. Με το χαμομηλέλαιο μπορείς να κάνεις απαλές εντριβές στην κοιλιά. Το χαμομήλι και το ελαιόλαδο έχουν μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και δρουν σπασμολυτικά και καταπραϋντικά.

Θυμάρι και λευκό κρασί για τους μυϊκούς πόνους

Βράζεις 1 χούφτα άνθη θυμαριού σε 1 λίτρο λευκό κρασί. Αφού κρυώσει το σουρώνεις και κάνεις εντριβές στα σημεία που νιώθεις τον πόνο. Επαναλαμβάνεις 2-3 φορές την ημέρα. Το θυμάρι, σε συνδυασμό με το αλκοόλ, αποκτά μυοχαλαρωτικές ιδιότητες που ανακουφίζουν από τον πόνο.

Πατάτα για το έγκαυμα

Κόβεις μια ωμή πατάτα στη μέση και περνάς απαλά τα κομμάτια της πάνω στο δέρμα. Η πατάτα εμποδίζει τη δημιουργία φουσκάλας.