Από την εποχή που ήσουν παιδί και διάβαζες παραμύθια μέχρι τη στιγμή που έπιασες στα χέρια σου το πρώτο μυθιστόρημα γνώρισες χιλιάδες ήρωες και ταξίδεψες σε άλλους τόσους μαγικούς προορισμούς. Αν και για σένα αποτελούν τη μεγαλύτερη αγάπη, τότε σε αυτές τις γραμμές θα βρεις κάπου τον εαυτό σου, εάν πάλι δεν είχες ποτέ καλή σχέση μαζί τους ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μία καινούργια αρχή!

Αν αναρωτιέσαι γιατί να αγαπήσεις τα βιλία εδώ θα βρεις την απάντηση που αναζητάς….

1. Για τη μυρωδιά του χαρτιού

Είναι ο λόγος που δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε ακόμη απόλυτα την μετάβαση από το τυπωμένο χαρτί στο e-book. Το άρωμα ενός καινούργιου ή παλιού βιβλιού νιώθεις ότι σε κάνει και εσένα μέρος της ιστορίας.

 

2. Γιατί σου κρατάει συντροφιά

Είτε σε μία παραλία με καυτό ήλιο, είτε ένα χειμωνιάτικο βράδυ μπροστά στο αναμμένο τζάκι, ένα καλό βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει την υπέςροχη συντροφιά!

3. Σε κρατάει σε πνευματική εγρήγορση

Σε βάζει να σκεφτείς τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση του ήρωα, πώς βιώσες το ίδιο πράγμα σε κάποιο σημείο της ζωής σου, γιατί αντέδρασε έτσι ο χαρακτήρας του βιβλίου, πού μπορεί να το πάει η πλοκή. Χιλιάδες σκέψεις που γεμίζουν με τον καλύτερο τρόπο το μυαλό σου.

 

4. Σου μαθαίνει να εκφράζεσαι

Κάποιοι άλλοι φρόντισαν να γράψουν χιλιάδες λέξεις και σίγουρα σε αυτές τις λέξεις συμπεριλαμβάνονται και κάποιες που δεν γνωρίζες ως τώρα. Σε αυτές τις σελίδες υπάρχουν εκφράσεις, μύθοι, παροιμίες, τρόποι ομιλίας, πολλά καινούργια πράγματα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

5. Καταπολεμά το άγχος

Ο καλύτερος τρόπος να εκτονωθεί η ένταση μιας ολόκληρης ημέρας, είναι να πιάσεις στα χέρια σου ένα βιβλίο και να αφήσεις το μυαλό σου να χαθεί μέσα στις σελίδες, μέσα στις καινούργιες ιστορίες που έχει να σου διηγηθεί.