Αν δίνεις μάχη καθημερινά για να πείσεις το παιδί να φάει τα λαχανικά, τότε αυτά είναι τα βιβλία που θα σου λύσουν τα χέρια. Μέσα από όμορφες ιστορίες θα μάθει την αξία της σωστής διατροφής και θα αγαπήσει όλα αυτά τα πολύχρωμα υλικά που υπάρχουν στο πιάτο του.

Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο – Βερούλη Άννα, Μιχαλόπουλος Νίκος

Eίναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ’ ένα ψυγείο; Eίναι ποτέ δυνατόν μέσα στη νύχτα να ακούγεται μουσική από το ίδιο αυτό ψυγείο; Aκολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας. Aνακαλύψτε την ενέργεια που κρύβεται σε κάθε επιλογή της διατροφής μας και μετατρέψτε το καθημερινό ταξίδι της τροφής σε ταξίδι γνώσης, εμπειρίας, νοστιμιάς, δύναμης και υγείας.
Σελίδες 40
Εκδόσεις Άγκυρα
Καλή όρεξη – Carle Eric

Στις πολύχρωμες σελίδες αυτού του νέου βιβλίου του Eric Carle τα παιδιά γνωρίζουν μια σειρά ζώα (σκαντζόχοιρος, ελέφαντας, αλεπού, παπαγάλος κ.ά.), σε διάφορες δραστηριότητες, που όλες όμως, κατά κάποιο τρόπο, σχετίζονται με την τροφή. Οι εικόνες, ζωγραφισμένες όλες από τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και παιδαγωγό, με θαυμάσια κολάζ, εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και προάγουν την αισθητική τους. Παράλληλα, τρέχει μια δεύτερη ενότητα πληροφοριών, που αφορά τη Διατροφή.

Σελίδες 28
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
πηγή:Public