Είσαι λάτρης της σοκολάτας; Τότε αυτή η είδηση είνσι αφιερωμένη σε σένα! Η Barry Callebaut AG, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάου στον κόσμο, έρχεται με το πρώτο νέο φυσικό χρώμα για σοκολάτα από τότε που η Nestle SA ξεκίνησε να κατασκευάζει μπάρες από λευκή σοκολάτα πριν από 80 χρόνια περίπου.
Ενώ έχει ροζ χρώμα και φρουτώδη γεύση, η εταιρεία προτιμά να την αναφέρει ως «σοκολάτα ρουμπινιού». Σημειώνεται πως η νέα σοκολάτα οφείλει το χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων.
Η καινοτομία, βασισμένη σε ένα ειδικό είδος κακάο, έρχεται μετά από περίπου μια δεκαετία ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Chief Executive Officer Antoine de Saint-Affrique. Η σοκολάτα, που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη, έχει μια φυσική γεύση φρούτων που είναι ξινή και γλυκιά.
Η παρασκευή της είναι αποτέλεσμα ερευνών δεκαετίας και πλέον, ενώ αναμένεται να βγει στην αγορά σε 6-18 μήνες από τώρα.