Ένα αγαπημένο ανά τον κόσμο extreme sport και τα ψηλότερα σημεία που λίγοι τολμούν να επιδειχθούν σε αυτό.

Ακολουθεί θέμα μόνο για παράτολμους! Για εκείνους τους υπερανθρώπους που είτε έχουν νικήσει τη φοβία τους για τα ύψη ή απλά είναι αρκετά θαρραλέοι, αναφέρει το news.gr. Ίσως η λύση για να τι δικές σας φοβίες, είναι να επιχειρήσετε να πηδήξετε από μερικά από τα πιο ψηλά κτίρια ή γέφυρες του κόσμου. Το CNN σταχυολόγησε τα πιο ψηλά και άρα πιο εντυπωσιακά σημεία για bungee jumping!

233 μέτρα: Macau Tower, Μακάου, Κίνα
Ο επιχειρηματίας από τη Νέα Ζηλανδία Alan John «A. J.» Hackett, μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες όταν έκανε το άλμα των 233 μέτρων για το «ψηλότερο bungee jump για εμπορικό σκοπό» το 2007. Αν πιστεύετε ότι είστε αρκετά τολμηροί για να καταρρίψετε αυτό το ρεκόρ, τότε ο πύργος του Macau είναι μια καλή ιδέα.

220 μέτρα: Το φράγμα του Verzasca, Ticino, Ελβετία
Με ύψος 220 μέτρα, το φράγμα της Verzasca είναι το μοναδικό σημείο για bungee jumping όπου μπορείς να τεστάρεις τα όριά σου με άλμα κατά τις νυχτερινές ώρες. Το φράγμα φωτίζεται επαρκώς από προβολείς αλλά και από το φως του φεγγαριού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φράγμα εμφανίστηκε σε σκηνή στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Goldeneye».


216 μέτρα: Γέφυρα Bloukrans, Western Cape, Νότια Αφρική

Στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, η γέφυρα Bloukrans είναι η ψηλότερη τοποθεσία που χρησιμοποιείται εμπορικά για bungee jumping στον πλανήτη. Το άλμα από το σημείο, χαρίζει διπλή απόλαυση- πέρα από το να βρίσκεσαι σε αυτό το χώρο, «βουτάς» στην άγρια νοτιοαφρικάνικη φύση.
206 μέτρα: Γέφυρα Ρίο Γκράντε, Taos, Νέο Μεξικό

Το άλμα από αυτή την επιβλητική γέφυρα στον ποταμό της Βόρειας Αμερικής, Ριο Γκράντε, αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία. Ο συνδυασμός θέας και αδρεναλίνης, προσφέρει μια συγκλονιστική εμπειρία για τους φανατικούς του bungee jumping!

192 μέτρα: Γέφυρα Europabrücke, Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Όμορφα τοποθετημένη η Γέφυρα Europabrücke συνδέει την Αυστρία με την Ιταλία, όπου οι εραστές των αλμάτων απολαμβάνουν μια απίστευτη αιώρηση ενώ οι τολμηροί, μπορούν να τραβούν φωτογραφίες των Άλπεων, φυσικά αναποδογυρισμένες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για άλματα από αερόστατα ζεστού αέρα.

190 μέτρα: Γέφυρα Niouc, Val d’Anniviers, Ελβετία

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου όταν σκέφτεστε την Ελβετία; Ρολόγια και σοκολάτες, σωστά; Λοιπόν, η Ελβετία διαθέτει και ένα από τα ψηλότερα σημεία για bungee jumping στην Ευρώπη, από μια κρεμαστή γέφυρα, την Niouc. Οι τολμηροί που θα πηδήξουν, αιωρούνται προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς η γέφυρα «δονείται» κατά κάποιο τρόπο.
175 μέτρα: Altopiano di Asiago, Βιτσέντζα, Ιταλία
Αν ονειρεύεστε να πραγματοποιήσετε βουτιά από τον ψηλότερο γερανό, τότε το Altopiano di Asiago είναι ότι πρέπει για εσάς, το μέρος που πρέπει να βρίσκεστε. Το «παράλληλο bungee» είναι ιδανικό για νιόπαντρους που θέλουν μάλλον να αποδείξουν τη γενναιότητά τους.

169 μέτρα: Φαράγγι Kolnbrein (Kölnbreinsperre), Καρινθία, Αυστρία
Το να υπάρχουν δυο από τις ψηλότερες τοποθεσίες για bungee jumping στην Αυστρία, δηλώνει πολλά για τους κατοίκους αυτής της χώρας.
Αν δεν είστε αρκετά τολμηροί για να πηδήξετε από τη γέφυρα Europabrücke, τότε το Φράγμα Kolnbrein αποτελεί μια αρκετά καλή εναλλακτική. Σίγορυα θα σας κοπεί η ανάσα όταν θα κάνετε το άλμα από ένα γερανό στερεωμένο στην άκρη ενός φράγματος.


160 meters: The Last Resort, Ποταμός Bhote Kosi, Νεπάλ
Έσο γενναίος! Μπορεί αν λέγεται Last Resort (το τελευταίο θέρετρο), αλλά δε θα είναι η τελευταία φορά που θα θέλετε να βουτήξετε από τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του Νεπάλ. Το άλμα στο τρομακτικό αλλά τροπικό αυτό φαράγγι, θα σας δώσει επίσης μια απίστευτη (ανάποδη) εικόνα του ποταμού Bhote Kosi.


152 μέτρα: Ponte Colossus (Veglio-Pistolesa Bridge), ,Μπιέλα, Ιταλία
Οι τολμηροί συχνά δοκιμάζουν και δεύτερο άλμα από το Ponte Colossus…
Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώνονται εδώ κάθε χρόνο για να προκαλέσετε τη βαρύτητα.