Ποιος είπε ότι η εκπαίδευση αποτελείται από βέργα και φωνές;

Για κάποια πλάσματα η σωστή εκπαίδευση ξεκινάει από την αγάπη και καταλήγει στην τελειότητα.

Αυτό αποδεικνύει και η ινδιάνικη φυλή που με έναν σπάνιο και μοναδικό τρόπο εξημερώνει άγρια μάστανγκ στην εξοχή.

Η πρακτική αυτή έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο αλλά μόνο οι ινδιάνοι το καταφέρνουν επιτυχώς. Κανένας έως τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει με λογική το πως και το γιατί μπορούν οι ινδιάνοι να διατηρούν στους αιώνες αυτή την ιδιαίτερη και θαυμαστή σχέση ανάμεσα σε αυτούς και τα πιο άγρια άλογα του κόσμου, τα μάστανγκ.

Για όσους δεν γνωρίζετε τα μάστανγκ είναι τα χαρακτηριστικά άγρια άλογα που είχαν αρχικά οι λευκοί αμερικάνοι (καουμπόϊδες) και επειδή δεν ανέχονταν κανέναν επάνω τους τα είχαν μόνιμα σε στάβλους και δημιουργούσαν τους αγώνες αντοχής με στοιχήματα όπου νικητής έβγαινε όποιος άντεχε τα περισσότερα λεπτά επάνω του μέχρι να τον ρίξει κάτω με κίνδυνο ακόμη και να τον σκοτώσει.

Τα Μάστανγκ οι λευκοί επίσης τα θανάτωναν διότι όποτε τα έβαζαν μέσα στο στάβλο με τα άλλα ράτσας άλογα τα ξεσήκωναν για να το σκάσουν και έσπαζαν τους φράκτες.

Όπως και δεν εξημερώνονταν ποτέ άρα τους ήταν “άχρηστα”.

Αργότερα οι Αμερικάνοι επιτέθηκαν στους Ινδιάνους της Αμερικής για την κατάκτηση Γης και  όσοι από τους Ινδιάνους επέζησαν έκλεβαν τα άγρια Μάστανγκ από τους λευκούς και το αξιοπερίεργο είναι πως μόνο αυτούς υπάκουαν.

Κάθε Ινδιάνος είχε μόνο ένα άλογο σε όλη του τη ζωή όπως και κάθε Μάστανγκ άνηκε σε έναν μόνο ιππέα σε όλη του τη ζωή από την στιγμή που τον δεχόταν επάνω του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΙΝΔΙΑΝΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ: