(πηγή φωτογραφίας: Plomarinews.gr)
Γνωστός και ως Προσκυνητής, αυτός ο καρχαρίας μήκους 7,4 μέτρων ψαρεύτηκε λίγο έξω από το Πλωμάρι της Λέσβου, και χρειάστηκε η συνδρομή δύο σκαφών για να φτάσει ως την ακτή.Φαλαινοδέλφινο στην Κρήτη
(πηγή φωτογραφίας: Zarpanews.gr)
Ένα σπάνιο φαλαινοδέλφινο, υβρίδιο δελφινιού με φάλαινα που για πρώτη φορά στην Ιαπωνία πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, έπιασε στα δίχτυα του χανιώτης ψαράς – προτού το απελευθερώσει και πάλι για να συνεχίσει τις απλωτές του στα ελληνικά νερά.
Καρχαριοειδές τριών μέτρων στην Μεσσηνία
(πηγή φωτογραφίας: gargalianoionline.gr)
Πάνω από 180 κιλά ζυγίζει το καρχαριοειδές πλάσμα που αλιεύτηκε στη Μαραθόπολη της Μεσσηνίας πριν λίγες εβδομάδες, κοντά στα νησάκια των Στροφάδων. Το μήκος του ήταν περίπου 3 μέτρα.
Γαλαζόπτερος τόνος… τέρας
(πηγή φωτογραφίας: Boatfishing.gr)
Αυτός ο γαλαζόπτερος τόνος που πιάστηκε στον Αλμυροπόταμο της Εύβοιας ζύγιζε… σχεδόν μισό τόνο – συγκεκριμένα πάνω από 300 κιλά και χρειάστηκε γερανός για να μεταφερθεί από το καΐκι.
Θράψαλο-γίγας στην Πρέβεζα
(πηγή: Pamepreveza.gr)
Ψαράς στην Πρέβεζα έπιασε αυτό το γιγαντιαίο θράψαλο (συγγενής του καλαμαριού) με τα γιγάντια πτερύγια. Εδώ ο ψαράς… αγκαλιάζει την «ψαριά» του.
Λίτσα 40 κιλών στο Ιόνιο
(πηγή: Pamepreveza.gr)
Στην ίδια περίπου περιοχή, κοντά στην Πρέβεζα, βρέθηκε αυτή η λίτσα, ένα πελαγικό ψάρι-γίγας που ζυγίζει πάνω από 40 κιλά
Μουγγρί με βάρος ρεκόρ στον Κορινθιακό
Δεν είναι σπάνιο να τους ψαράδες να βρουν μουγγριά να επιτίθενται στα σύνεργα ψαρέματός τους, αλλά αυτό το μουγγρί-τέρας που πιάστηκε στον Κορινθιακό το παράκανε, αφού στο στομάχι του βρέθηκαν τρεις «μπαλάδες» από τον εξοπλισμό των ψαράδων που βρισκόταν κάτω από τη βάρκα.
Βλάχος 72 κιλών στη Χαλκιδική
(πηγή φωτογραφίας: Boatfishing.gr)
Όταν έριξαν παραγάδι με δόλωμα σαρδέλα, στα 220 μέτρα, αυτοί οι ψαράδες από την Χαλκιδική δεν περίμεναν να σηκώσουν ένα ψάρι-βλάχο 72 κιλών. Το σαρκοφάγο βυθόψαρο στην Ελλάδα σπάνια ξεπερνά τα 30 κιλά, θεωρείται «συγγενής» του ροφού και έχει παχιά χείλη, κοφτερά δόντια και σαγόνι που προεξέχει.
Σπάνιο λεοντόψαρο στην Κρήτη
(πηγή φωτογραφίας: Boatfishing.gr)
Το λεοντόψαρο είναι ένα από τα ξενικά ψάρια που ήρθαν από την Ερυθρά θάλασσα ως τη Μεσόγειο και θεωρούνται επικίνδυνα: Ο μοναδικός φυσικός εχθρός τους είναι ο άνθρωπος, ενώ η τάση στην αλιεία είναι, όταν ψαρεύεται, να ταΐζεται σε καρχαριοειδή, για να καταφέρουν να το προσθέσουν στην διατροφή τους και να ρυθμίσουν έτσι την αλόγιστη αναπαραγωγή του.
Λαγοκέφαλος στο Ηράκλειο
(πηγή φωτογραφίας: cretalive.gr)
Άλλος ένας «επισκέπτης» που πέρασε από το Σουέζ στη Μεσόγειο, ο λαγοκέφαλος θεωρείται ένα από τα πιο τοξικά πλάσματα του πλανήτη, καθώς έχει περισσότερο δηλητήριο και από κόμπρες, σκορπιούς ή δηλητηριώδεις αράχνες. Μάλιστα, το δηλητήριό του είναι αρκετό για να σκοτώσει 30 ανθρώπους. Το συγκεκριμένο ψάρι πιάστηκε κοντά στο Ηράκλειο.