Το κλειδί για σωστή διατροφή και υγεία δεν είναι άλλο από την ισορροπία.

Φυσικά οι υγιεινές τροφές έχουν «προτεραιότητα», όμως δεν πρέπει να στερούμαστε τίποτα.

Ούτε ακόμα και τις λιχουδιές, μια φορά στο τόσο. Το λένε και οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την Alyssa Cohen, διατροφολόγο και διαιτολόγο στη Νέα Υόρκη και blogger στο Fuel My Fit, μπορείς να φας κάτι λαχταριστό αρκεί να το συνοδεύσεις με κάτι άλλο.

Ο No. 1 κανόνας όσον αφορά στην απώλεια βάρους έχει να κάνει με την ισορροπία, όπως αναφέρει η ίδια.

Κάθε φορά που τρως κάτι «ένοχο», είτε αυτό είναι γλυκό ή κάποιο αλμυρό σνακ ή junk food, συνδύασέ το με κάτι που ξέρεις ότι είναι υγιεινό.

Αν, για παράδειγμα, σου αρέσει η πίτσα, φάε δύο κομμάτια και συνόδευσέ τα με μια σαλάτα από το να φας άλλα ορεκτικά.

Το κλειδί είναι να μην περιορίζεις τον εαυτό σου και να μην αποκλείεις κάποιες τροφές εντελώς. «Όταν κάτι είναι απαγορευμένο, το θέλουμε περισσότερο. Και τότε μπορεί να το παρακάνεις».

Πρέπει να σκέφτεσαι ότι το φαγητό είναι επιλογή. Πρέπει να δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να φάει κάτι που θέλει καθώς οι πολύ περιοριστικές δίαιτες οδηγούν συνήθως σε τροφικές διαταραχές.

Φυσικά δεν είναι καλό τη μια μέρα να μην τρως και την άλλη να το παρακάνεις. Αν θες να φας κάτι κάθε μέρα, κάντο γιατί δεν θα νιώθεις περιορισμένος και δεν θα το παρακάνεις.

Φυσικά, κάποιες λιχουδιές είναι καλύτερες από άλλες. «Προσπαθώ να είμαι σίγουρη ότι όλες οι τροφές ακόμα και τα γλυκά είναι ελάχιστα επεξεργασμένες. Μπορείς να φας λίγη μαύρη σοκολάτα με φυστικοβούτυρο», αναφέρει η διατροφολόγος.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι το παγωτό. Το δροσερό αυτό γλυκό δεν υπάρχει για να μας χορτάσει αλλά για να ολοκληρώσει το γεύμα μας. Ένα παγωτό ή ένα μπισκότο μπορούν να συνδυαστούν με μερικές φέτες μήλου ή μερικά μούρα. Έτσι, θα απολαύσεις κάτι που θες πολύ με κάτι που κάνει καλό στην υγεία σου.

Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει η απαιτούμενη ισορροπία στην διατροφή μας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θες να φας μια μπάλα παγωτό, κόψε ένα φρούτο και απόλαυσέ τα μαζί!