Perran Sands –Κορνουάλλη, Αγγλία

Κάθε μέρα εκατοντάδες μικροσκοπικά κομματάκια Lego εμφανίζονται στην παραλία Perran Sands της Κορνουάλλης και σε άλλες γειτονικές ακτές. Το περίεργο φαινόμενο οφείλεται σε ένα γεγονός που συνέβη το 1997, όταν τα τεράστια κύματα αναποδογύρισαν το πολλών τόνων φορτίο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μπορείτε να δείτε πολλά από τα αντικείμενα που ξεβράζονται στις ακτές της περιοχής στη σελίδα Lego Lost at Sea στο Facebook.

Punalu’u Beach –Χαβάη

Η άμμος σε αυτήν την παραλία της Χαβάης δε θυμίζει σε τίποτα τις εξωτικές, χρυσές, αμμώδεις παραλίες που έχουμε συνηθίζει να κοιτάζουμε στις σελίδες ταξιδιωτικών περιοδιών.

Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι… κατάμαυρη.

Papakolea BeachΧαβάη

Εκτός από τη μαύρη παραλία, η Χαβάη διαθέτει και μία… πράσινη παραλία στο Μεγάλο Νησί της.

Η περίεργη απόχρωση της παραλίας αυτής οφείλεται στην παρουσία του ορυκτού ολιβίνη.

Στον κόσμο υπάρχουν τρεις ακόμη «πράσινες παραλίες»: στο Γκουάμ, τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη Νορβηγία.

Playa de Gulpiyuri – Llanes, Ισπανία

Η παραλία Playa de Gulpiyuri είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ισπανία και παρότι βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα… έχει πάντα νερό, χάρη σε ένα υπόγειο σύστημα σηράγγων και στην παλίρροια.

Chandipur – Odisha, Ινδία

Η παλίρροια στην παραλία Chandipur στην περιοχή Odisha της Ινδίας είναι τόσο εντυπωσιακή που… απλώνεται σε απόσταση 3 μιλίων.

Hot Water Beach – Νέα Ζηλανδία

Στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας υπάρχει ένα παραθαλάσσιο τμήμα που διαθέτει… «υποδαπέδια θέρμανση».

Οι υπόγειες θερμές πηγές φιλτράρονται μέσα από την άμμο και σε κάθε άμπωτη, οι επισκέπτες της παραλίες μπορούν να σκάψουν τις δικές τους αυτοσχέδιες «πισίνες στην άμμο» με ζεστό νερό.

Cow Beach – Goa, Ινδία

Με κάθε μας επίσκεψη σε κάποια παραλία ερχόμαστε κοντά στη Φύση. Τόσο κοντά όμως που να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας… αγελάδες… μόνο στην Ινδία μπορούμε να το βρούμε.

Hoshizuna no Hama – Irimote, Ιαπωνία

Η συγκεκριμένη παραλία της Ιαπωνίας έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στην ιδιαιτέρως περίεργη άμμο της. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στα εκατομμύρια μικροσκοπικά καρκινοειδή σε σχήμα αστεριού που σχηματίζουν την παραλία.

Hyams Beach – Jervis Bay, Αυστραλία

Η παραλία Hyams Beach της Αυστραλίας έχει αναγνωριστεί από τα ρεκόρ Γκίνες ως η πιο λευκή, αμμώδης παραλία που υπάρχει στον κόσμο.

Bowling Ball Beach –Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Αν σας αρέσει το μπόουλινγκ, αλλά και οι βουτιές στη θάλασσα… τότε ο ιδανικός συνδυασμός για εσάς βρίσκεται στη μακρινή Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η παραλία Bowling Ball Beach –όπως αποκαλύπτει το όνομά της- είναι γεμάτη, όχι με μπάλες του μπόουλινγκ, αλλά με τεράστιους ογκόλιθους που θυμίζουν γιγαντιαίες μπάλες του μπόουλινγκ.

Zlatni Rat – Brac, Κροατία

Η στενή αυτή αμμώδης χερσόνησος «μπαίνει» 275 μέτρα μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μέγεθος και σχήμα, ανάλογα με τα ρεύματα.

Pink Sands – Μπαχάμες, Καραϊβική

Η ροζ παραλία στο νησί Harbour Island είναι πασίγνωστη στον κόσμο για το -ομολογουμένως- πολύ ιδιαίτερο χρώμα της άμμου.

Το χρώμα της παραλίας οφείλεται στα εκατομμύρια μικροσκοπικά, τρηματοφόρα καρκινοειδή που υπάρχουν εκεί.

Glass Beach – ΚαλιφόρνιαΗΠΑ

Επί πολλά χρόνια στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι κάτοικοι της παραλιακής αυτής περιοχής της Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Fort Bragg, πετούσαν τα σκουπίδια τους στις ακτές της περιοχής, γνωστής ως «The Dumps». Το 1967 η περιοχή έκλεισε για μια μακρόχρονη προσπάθεια καθαρισμού.

Τα κύματα της θάλασσας βοήθησαν στη δημιουργία των γυάλινων βότσαλων της παραλίας και από το 2002 που η «γυάλινη παραλία» άνοιξε ξανά, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

Genipabu – Natal, Βραζιλία

Οι γιγαντιαίοι αμμόλοφοι κάνουν τους επισκέπτες της παραλίας Genipabu στο Natal της Βραζιλίας να πιστεύουν ότι βρίσκονται… στη μέση της ερήμου.

Μέχρι που αντικρίζουν μπροστά τους τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Shell Beach – Shark’s Bay, Αυστραλία

Η παραλία των κοχυλιών δε μοιάζει με καμία άλλη παραλία στον κόσμο. Είναι καλυμμένη με τρισεκατομμύρια μικρά, λευκά κοχύλια, που σε ορισμένα σημεία φτάνουν και τα 10 μέτρα σε βάθος, σύμφωνα με το αυστραλιανό γραφείο τουρισμού.