Το χειμερινό κάμπινγκ σίγουρα δεν είναι για όλους. Για εκείνους, ωστόσο, που θα το τολμήσουν προσφέρει αρκετά μαθήματα ζωής, κάποια χιουμοριστικά και κάποια πιο ρεαλιστικά, που αξίζει κανείς να γνωρίζει.

Αν, λοιπόν, έχεις τα… κότσια να πεις ναι σε αυτήν την πρόκληση, τότε έχε υπόψη τα παρακάτω πράγματα που είναι πολύ πιθανόν να σου συμβούν, έτσι ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Θα καταλάβεις πώς είναι ένα πραγματικά δύσκολο πρωινό

Αν μέχρι πριν πάρεις την θαρραλέα απόφαση να κάνεις κάμπινγκ κατά την διάρκεια του χειμώνα πίστευες ότι τα πρωινά σου δεν είναι και η καλύτερή σου, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Ενώ το ξύπνημα στη φύση μοιάζει ονειρικό, η έξοδος από τον ζεστό υπνόσακο και την «ζεστασιά» της σκηνής στον έξω, κρύο κόσμο σίγουρα μοιάζει με πρόκληση.

Ωστόσο, αν καταφέρεις να φτιάξεις έναν αχνιστό καφέ και να πάρεις λίγο τα πάνω σου θα νιώσεις πολύ περήφανος για τον εαυτό σου γι’ αυτό σου το κατόρθωμα.

Θα μάθεις να εκτιμάς το φαγητό περισσότερο

Μετά από μία μέρα γεμάτη με δραστηριότητες στη φύση και το κρύο, τι πιο απολαυστικό και δυναμωτικό από ένα ζεστό πιάτο φαγητού. Το κάμπινγκ κατά το χειμώνα σε κάνει να εκτιμάς το φαγητό περισσότερο και σου δείχνει με τον τρόπο του γιατί όλοι οι άνθρωποι προορίζονται να τρώνε κάθε είδους φαγητού, σου αρέσει δεν σου αρέσει.

Θα εμπεδώσεις και με το παραπάνω ότι κανείς δεν είναι αήττητος

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό «δίδαγμα» που θα αποκομίσεις από αυτή σου την εμπειρία. Αν στο καλοκαιρινό κάμπινγκ ένα απλό αεράκι μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση, σκέψου ότι στο χειμερινό αυτό θεωρείται «πταίσμα». Εδώ θα έχεις να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες δυσκολίες τις οποίες, ίσως, να μην είχες υπολογίσει σωστά.

Και αν δεν καταφέρεις να τα βγάλεις εις πέρας, μπορεί και να αποβεί καταστροφικό για την εμπειρία σου. Για παράδειγμα δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση. Η «μάχη» μαζί της είναι «άνιση», κάτι που σε κάνει να συνειδητοποιήσεις και με το παραπάνω ότι δεν είσαι “παντοδύναμος”. Γι αυτό καλά θα κάνεις να αποδεχτείς τα δεδομένα και να προσαρμοστείς σε αυτά.

Θα ανακαλύψεις το πραγματικό «ποιόν» των φίλων σου

Το πολύ κρύο αλλοιώνει την συμπεριφορά και την προσωπικότητα του καθενός απέναντι στους άλλους. Μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως παρατηρήσεις κάποιες αλλαγές στη στάση των φίλων σου απέναντί σου, με σκοπό το άμεσο όφελός τους. Και όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.

Θα συνειδητοποιήσεις ότι το κρύο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά

Όταν κάνεις χειμερινό κάμπινγκ δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να είσαι ζευγάρι ή να υπάρχει «κάτι» με κάποιον για να αγκαλιαστείτε. Να είσαι σίγουρος ότι το κρύο θα σε φέρει πιο κοντά με όσους βρίσκονται στην παρέα και κάθε φορά που θα θέλεις μια ζεστή αγκαλιά, δεν θα σκέφτεσαι καθόλου το ποιος βρίσκεται δίπλα ή απέναντί σου.

Θα μάθεις ότι οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι περιορισμένες

Το θέμα budget αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για τον προγραμματισμό και την διοργάνωση μιας απόδρασης. Σκέψου, λοιπόν, ότι αν για το κάμπινγκ γενικότερα πρέπει να διαθέσεις ένα συγκεκριμένο ποσό, για το χειμερινό κάμπινγκ πολλαπλασίασε το καθώς ο εξοπλισμός του (αν θέλεις να σε κρατήσει ζεστό και να μην επιστρέψεις με κρυοπαγήματα) είναι αρκετά πιο ακριβός και ίσως σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού.