Ένας λαθροκυνηγός ελαφιών που είχε παραβιάσει κατ’εξακολούθηση τον νόμο καταδικάστηκε να παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι». Το αριστούργημα της Disney που δείχνει τη μητέρα ενός ελαφιού να σκοτώνεται από κυνηγό θα είναι η τι,ωρία του.

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε ο δικαστής του Μισούρι. Εκτός από την ποινή φυλάκισης ενός έτους που υποχρεούται να εκτίσει, ο Ντέιβιντ Μπέρι θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθεί την ταινία τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Και αν σας φαίνεται αστείο, η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη και την καταδίκη του έχει χαρακτηριστεί «μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει στην Πολιτεία για το ζήτημα της λαθροθηρίας»

Υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μπέρι και άλλα μέλη της οικογένειάς του σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια τα τελευταία τρία χρόνια, όπως ανέφερε η υπηρεσία προστασίας της φύσης του Μισούρι.

Έβαζαν στο στόχαστρο μεγάλα αρσενικά, τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως «λάφυρο» και άφηναν το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

Τουλάχιστον ίσως πάρει πια το μάθημά του μέσα στη φυλακή. Και ίσως να κλάψει με την κλασική ταινία της Disney.