Ένας Γάλλος, ετών 71, που διέπλευσε μέσα σε τέσσερις μήνες τον Ατλαντικό Ωκεανό ευρισκόμενος σε ένα τεράστιο πορτοκαλί βαρέλι, έχει φτάσει στον προορισμό του, την Καραϊβική. Εκμεταλλεύτηκε μόνο τα θαλάσσια ρεύματα για να φτάσει στον προορισμό του.

Ο Ζαν Ζακ Σαβέν ξεκίνησε από τους Κανάριους Νήσους, στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, στις 26 Δεκεμβρίου 2018 – κατευθυνόμενος δυτικά μέσα σε μια κάψουλα δικής του κατασκευής που έμοιαζε με βαρέλι.  Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Διέσχιζε περίπου δυο μίλια την ώρα, χωρίς κινητήρα. Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν άφησε αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού. Έφτασε στον Άγιο Ευστάθιο της Καραϊβικής μετά από ταξίδι 2.930 ναυτικών μιλίων.

«Τα πάντα έχουν ένα τέλος … Τελικά, εδώ είμαι στο τέλος αυτής της περιπέτειας», έγραψε στο Facebook την Παρασκευή, αφού έπιασε στεριά για πρώτη φορά φέτος.

Ένα κέντρο καταδύσεων στον Άγιο Ευστάθιο καλωσόρισε τον Σαβέν, προσθέτοντας στο Facebook ότι του δόθηκε επίσης δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο στο νησί.

«Κάποιοι αστειεύονταν και ρωτούσαν αν τον συνέλαβαν κατά την άφιξή του επειδή ήταν τόσο τρελός», δήλωσε στο CNN κάτοικος του νησιού. Αυτό το ταξίδι, όμως, δεν ήταν η πρώτη μεγάλη περιπέτεια του Σαβέν. Προηγουμένως εργάστηκε ως στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής και ιδιωτικός πιλότος και ανέβηκε στις Άλπεις το 2015

To βαρέλι έχει «παρκάρει» στο Άγιο Ευστάθιο. 

Μετά την Καραϊβική, σειρά έχει το ταξίδι στη Γουαδελούπη με βάρκα και ως τελικός προορισμός – με το βαρέλι – είναι το σπίτι του.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr