Στο μόνο κατοικήσιμο, γραφικό μικρό νησάκι από το συγκρότημα νησιών- ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ, που ανήκουν στην Περιφέρεια του ΑΪΒΑΛΊ, Παραλίων ΤΟΥΡΚΙΑΣ-, θα πραγματοποιηθεί για 19η χρονιά, στα πλαίσια των ” ΑΝΕΜΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” με εμπνεύστρια τους ,την ζωγράφο EMINE ALISIK, η Διεθνής Ομαδική Έκθεση Τεχνών με θέμα:” ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ”.
41 Καλλιτέχνες από Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Ουγγαρία και Η.Π.Α θα συμμετάσχουν με έργα εμπνευσμένα από την συνύπαρξη της γυναικείας φύσης με την Θάλασσα!
Έργα Ζωγραφικής,  χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα ξύλου και πηλού, χειροποίητα ζωγραφισμένα αξεσουάρ και Ζωντανή Ζωγραφική θα πλαισιώσουν την έκθεση που θα διαρκέσει από τις 27 Ιουλίου έως και τις 03 Αυγούστου 2019.
Τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό/ Διηπειρωτικό Συντονισμό των καλλιτεχνών ανέλαβε η Εικαστικός- Ποιήτρια- Επιμελήτρια Διεθνών Εκθέσεων κ. Στέλλα Χαβιαροπούλου ( The Artist Stella CAVIART).
Η κ.α ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ που θα εκπροσωπήσει στην Τουρκία τον κύριο κορμό της Ελληνικής και ξένης συμμετοχής, είναι ενεργό μέλος και Πολιτιστική Εκπρόσωπος της πόλης της, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του Ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Ενώ την Τουρκική Συμμετοχή θα εκπροσωπήσει  η Εικαστικός- Γκαλερίστρια- Επιμελήτρια Εκθέσεων κ.EMINE ALISIK, στον καλλιτεχνικό Πολυχώρο, αφιερωμένο στον θανόντα υιό της, ” OLGAY SANAT EVI”,  CUNDA- AYVALIK-TURKEY.
Η εκδήλωση έχει κύριο σκοπό της, την σύσφιξη σχέσεων ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ μεταξύ των Λαών, με τις Γέφυρες ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και περιμένει να στηριχθεί από φορείς και τον κόσμο.

Λίστα Συμμετεχόντων:

ΕΛΛΑΔΑ:
ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΚΟΤΣΩΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΟΡΜΠΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, ΛΆΜΠΡΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΛΙΤΣΑ ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ, ΛΥΔΙΑ ΖΙΩΓΑ, ΜΑΡΊΝΑ ΣΤΑΘΗ, ΟΛΙΒΙΑ ΑΦΙΩΝΗ, ΣΥΜΕΩΝ ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΖΈΡΒΑ, ΤΆΣΟΣ ΤΣΕΛΕΚΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΛΒΗ, ΤΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΖΑΚΛΙΝ ΔΕΛΑΣΟΥΔΑ.
ΤΟΥΡΚΙΑ:
EMINE ALISIK, AYNUR ALBAYRAK, AYSIN OZEN, EKREM UNAL, FEVZI YAVUZ, FILIZ AK, ΡΚΙΑHAMIYET BASARAN, HASMET DEMIRBIL, IBRAHIM INAK, KADRIYE MENEKSE, MERAL U.SELVI, NEBIYE ELMAS, NEJLA MERIC ERSAHIN, NERMIN GOKTEPE, OZLEN ACAR, REZAN ERGUN SEZGIN, TANER KALKAN, TULIN ATABAY, TURKAN GURBEY, TURKAN KALENDER, TULIN KIVRAK.
AUSTRALIΑ: ADRIS FRETY
AUSTRIA: CHRISTINE CEZANNE THAUSS
ALBANIA: MIMOZA ARAPI
HUNGARY: EVA FELLNER
U.S.A: CHRISTINE WILLIS LANSDALE