Μέχρι το 2050 η ποσότητα των πλαστικών στη θάλασσα θα έχει αυξηθεί σημαντικά απειλώντας τα ψάρια και τα θαλάσσια πλάσματα σε μεγάλο βαθμό.

Η φωτογράφος Ελίζαμπεθ Χοφ, προκειμένου να απευθύνει σε όλους έκκληση για δράση, δημιούργησε ένα πρότζεκτ παρουσιάζοντας πώς θα ήταν το μέλλον μας αν δεν λαμβάναμε κάποια μέτρα.

Έτσι, χρησιμοποιεί μοντέλα, τα οποία κολυμπούν δίπλα από πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα μιας χρήσης.

Η φωτογράφος έχει σπουδές σχετικές με τη βιολογία της θάλασσας ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση των θαλασσών και των ωκεανών μας. Έχει συνεργαστεί με την Marine Conservation Society δημιουργώντας τη σειρά «Πνιγμένοι στο πλαστικό».

ELISABETH HOFF
Elisabeth Hoff

Οι εικόνες απαθανατίστηκαν ώστε να ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετάσχει σε ένα πρότζεκτ με τίτλο «The Great British Beach Clean» που θα διαρκέσει από 20 έως και 23 Σεπτεμβρίου.

Οι άνθρωποι που θα λάβουν μέρος θα διαθέσουν μερικές ώρες από τον χρόνο τους προκειμένου να μαζέψουν τα απορρίμματα που βρίσκουν σε μια παραλία 100 μέτρων.

Το 2018 μόνο, 494 ακτές καθαρίστηκαν από 15.000 εθελοντές, οι οποίοι αφαίρεσαν 8.550 κιλά σκουπίδια, πράγμα που σημαίνει πως 600 περίπου άχρηστα αντικείμενα εντοπίστηκαν σε κάθε 100 μέτρα της βρετανικής ακτογραμμής.

«Ως ανθρώπινα όντα είμαστε απίστευτα επινοητικοί αλλά το θέμα είναι να συναντηθούμε και να κάνουμε πράξη τις θετικές αλλαγές. Αν τα καταφέρουμε σε αυτό, τότε σίγουρα θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, σχολίασε η Χοφ.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr

ELISABETH HOFF
Elisabeth Hoff

ELISABETH HOFF
Elisabeth Hoff

ELISABETH HOFF
Elisabeth Hoff

ELISABETH HOFF
Elisabeth Hoff