Καιρός να σταματήσουμε να ενισχύουμε οικονομικά τις μεγάλες βιομηχανίες που δεν έχουν το απαραίτητο σήμα πως δεν χρησιμοποιούνται σε ζώα τα προϊόντα τους!

Είναι ευχάριστο γεγονός πως λόγω των ακτιβιστών ,ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια , έχει γίνει ντόρος παγκοσμίως για την βαναυσότητα των ανατριχιαστικών πειραμάτων που πραγματοποιούνται σε ζώα εδώ και δεκαετίες για δοκιμές φαρμάκων, είδη μακιγιάζ, βαφών μαλλιών, δέρματα ρούχων υποδημάτων και τσαντών…!!!

Με αποτέλεσμα πολλοί μεγάλοι οίκοι μόδας να αναγκαστούν να απαγορεύσουν τις γούνες και τα δέρματα, μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες τις δοκιμές σε ζώα και γενικά ο κόσμος στρέφεται ολοένα και σε πιο εναλλακτικές-φυσικές μεθόδους πειραμάτων ή καλλωπισμού ως προς τον έλεγχο καταλληλότητας στη χρήση τους.

Ωστόσο, την τελευταία ώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα άθλιο και ολέθριο βίντεο που αποδεικνύει πως η Γερμανία ακόμη κουβαλάει έναν “Χίτλερ” μέσα της.

Πιο συγκεκριμένα, εικόνες φρίκης σε γερμανικό εργαστήριο στο στο Mienenbüttel, από τα πειράματα που κάνουν σε ανυπεράσπιστα ζώα με σκοπό να καταγράψουν τις αντοχές τους σε φάρμακα, ενώ τα υπέβαλλαν σε τεστ προκαλώντας τους πόνο σε σημείο θανάτου.

Η καταγγελία ξεκίνησε από ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, όπου απέστειλαν μυστικά μέλος της ομάδας το 2018, να εργαστεί στο χώρο του εργαστηρίου με σκοπό να καταγράφει τις βάναυσες και ακραίες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν σε μαϊμούδες, γάτες και σκύλους.

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Ο εργαζόμενος ανέφερε ότι ο τοξικολογικός έλεγχος περιελάμβανε βασανιστήρια σε beagles, στα οποία έσπρωχναν σωλήνες στο λάρυγγά τους και τους χορηγούσαν φάρμακα.

Μετά, τα άφηναν να αιμορραγούν και να υποφέρουν μέχρι να διεξαχθούν τα πειράματα. Ακόμα τα δηλητηρίαζαν προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ναρκωτικά ή χάπια χρειάζονται μέχρι να προκληθεί σοβαρή ζημιά σε έναν οργανισμό.

Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί μέχρι ποια ποσότητα είναι ‘ασφαλής’ για τον άνθρωπο.

Τα συμπτώματα ήταν από εμετούς, πυρετό, απώλεια κιλών, λήθαργο, δερματικά προβλήματα, αιμορραγία, αναπνευστική δυσχέρεια, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο τα ζώα απειλούνταν συνέχεια με βία.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στην αστυνομία και ερευνάται ενώ έχει προκαλέσει σοκ στη γερμανική κοινή γνώμη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!