Και ενώ σταδιακά αποχαιρετούμε το 2019 και αγκαλιάζουμε το 2020 με περίσσια χάρη παρά τα δύσκολα στη χώρα μας σκάει η είδηση πως ο Δήμος Αθηναίων φέτος έκοψε από το Καρπενήσι έναν αληθινό φυσικό γίγαντα (ύψους 17 μέτρων) για τον στολισμό της Πρωτεύουσας στο κέντρο του Συντάγματος.

Και είπα να μην αντιδράσω ακαριαία αλλά να περιμένω μήπως υπάρξει και άλλη αληθινά πράσινη φωνή εκτός από την δική μου και μιλήσει γι’ αυτό το “έγκλημα” δημόσια.

Και όμως! Ουδείς!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Και ενώ οι παγκόσμια γνώμη στρέφεται ολοένα και πιο πολύ προς την πράσινη-φιλική προς το Περιβάλλον Οδό-και υπάρχει τεράστια ευαισθητοποίηση για τα θέματα του πλανήτη, οικολογίας , φυσικούς πόρους, εναλλακτικής καθημερινότητας, πράσινης επένδυσης- ανάπτυξης και της ανακύκλωσης συμβαίνει ακόμη, αυτό το δυσάρεστο.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ “ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ” ΓΕΓΟΝΟΣ.

Οι Vegans , πλέον, είναι τάση και “in” αλλά στην ουσία ελάχιστοι έως καθόλου δεν νοιάζονται για την ζωή και τους πνεύμονες του πλανήτη μόνο τι θα δηλώσουν και τι θα αναρτήσουν στο Instagram.

Οι οικολόγοι-ακτιβιστές κοιμούνται σε λήθαργο και κάνουν που και που κάποια εθελοντική ενέργεια είτε για βιογραφικό , φωτογραφίες ή και άλλους σκοπούς.

Ακούστε κάτι.

Δεν μιλάω με πολιτική ανάγκη, ούτε καν κοινωνική.

Είναι καθαρά ανάγκη ΖΩΗΣ.

Τα δέντρα είναι ζωντανοί οργανισμοί, τα περισσότερα προυπάρχουν από εμάς σε έτη,

είναι τόσο απαραίτητα όσο η ίδια μας η ζωή και το να τα κόβουμε για να τα στολίζουμε θλιβερά στην πρωτεύουσα ή στα σπίτια μας δεν αποτελεί πρόοδο και μοντέρνο design αλλά Μεσαίωνα (τότε που οι άνθρωποι είχαν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ λόγω έλλειψης γνώσης και πνευματικότητας).

Έχετε αναρωτηθεί όλοι αυτοί οι Πνεύμονες που καταλήγουν μόλις σβήσουν τα φώτα και πέσει η “αυλαία” των εορτών;

Θα σας πω εγώ που το ξέρω: ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Στηβαγμένα σαν πτώματα…

Εικόνες του Jason Wen:

Κι όλο αυτό για το ΚΕΡΔΟΣ, την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ μας και φυσικά για τον ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ που δεν ωφελεί τελικά σε τίποτα.

Ένα νεκρό δέντρο 17 μέτρων δεσπόζει στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας…

Στην άλλοτε Σπουδαία, Δημοκρατική, γεμάτη Φως Ελλάδας μας.

Καιρός να σταματήσει αυτό το αστείο.  Τα Χριστούγεννα είναι θεάρεστη Ιερή Γιορτή. Είναι  και θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο χαρμόσυνο γεγονός σε όλη την ανθρωπότητα παγκοσμίως.

Αλλά εφ’όσον γιορτάζουμε την Γέννηση του Θεού θα πρέπει να υπάρχει μέσα μας η Αγάπη, η Ανθρωπιά, η Ταπεινότητα, η Συγχώρεση και η Βοήθεια.

Και όχι τα πανηγύρια, η κοπή των αληθινών δέντρων για να λέμε ότι έχουμε αληθινό δέντρο, τα πάρτυ και τα μεθύσια, τα χαρτοπαίγνια και η πολυφαγία, η υπερκατανάλωση σε είδη δώρων ρούχων…

Ολα αυτά είναι Δυτικά πρότυπα και όχι Χριστιανικά.

Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε διωγμένος μέσα σε μία Φάτνη , απόλυτα ταπεινά, μέσα στο κρύο του Χειμώνα, δίπλα στα ζώα του στάβλου, μέσα στη νύχτα, υπό άκρα μυστικότητα, μέσα σε στάχυα και με έναν πατέρα και μία Μητέρα ,την Παναγία μας, που δεν είχαν που την κεφαλήν κλίνην καθώς τους καταδίωκε ο Ηρώδης…

Όλα τ’αλλα ότι κάνουμε είναι απόλυτα ΛΑΘΟΣ και κόντρα του αληθινού νοήματος των Χριστουγέννων.

Ας στολίσουμε δέντρο, ας ευτυχήσουμε, ας παίξουμε, ας κάνουμε λίγα και καλά δωράκια αν μπορούμε και θέλουμε, ας φάμε και το γλυκάκι μας αλλά μην ξεχνάμε το μέτρο και πως είναι Άγιες Ημέρες και όχι ένα Πάρτυ.

Τα Φετινά Χριστούγεννα και το 2020 ας είναι πιο λαμπρό και σοφό γεμάτο αγάπη και τότε η Ευτυχία θα πλημμυρίσει τις Ζωές μας…

Angelo Sky