Συγκλονίζει η εικόνα με το κοάλα στην Αυστραλία, που φαίνεται να πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”, κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Νήσος Καγκουρό.

Το νησί Καγκουρό είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας και κατοικούν κυρίως ζώα όπως καγκουρό, κοάλα, πόσουμ και γουάλαμπι.

Στην φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Τετάρτη, το πληγωμένο και τραυματισμένο κοάλα, κάθεται με το πρόσωπό του κρυμμένο στο στήθος του, κοντά σε ένα νεότερο κοάλα που έχει πεθάνει.

PETER PARKS VIA GETTY IMAGES

Δεκάδες εικόνες δείχνουν τους διασώστες από την Διεθνή Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων που μάζεψαν το κοάλα τυλίγοντάς το σε μια πετσέτα.

Εφεδροι του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των εφέδρων του στρατού, με 3.000 να καλούνται να συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, διανομής τροφίμων και καυσίμων στις πληγείσες περιοχές.

PETER PARKS VIA GETTY IMAGES
Humane Society International Crisis Response specialist Kelly Donithan approaches the injured koala on Kangaroo Island.

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

PETER PARKS VIA GETTY IMAGES
The Humane Society International Crisis Response team rescues the injured koala.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των ζώων, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων και των ζώων εκτροφής, που έχουν σκοτωθεί φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλα έχουν τραυματιστεί ή είδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται.

Η διασώστρια που απεικονίζεται στην φωτογραφία, Κέλλυ Ντόνιθαν, δήλωσε στο One Green Planet, ότι αυτή, ήταν μία από τις σκληρότερες σκηνές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λέγοντας πως υπήρχαν απανθρακωμένα ζώα παντού.

PETER PARKS VIA GETTY IMAGES

«Κάθε μέρα βρίσκουμε ζώα, ζωντανά, τραυματισμένα ή ζαλισμένα. Είναι μεγάλη ανακούφιση που μπορούμε να τους προσφέρουμε άμεση βοήθεια».

PETER PARKS VIA GETTY IMAGES

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα, με την αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο.

πηγή: HuffPost UK