Υπάρχουν γυναίκες που είναι ψηλές, άλλες αδύνατες, άλλες μικροσκοπικές, άλλες με καμπύλες. Η κάθε μία έχει την δική της ομορφιά και την δική της γοητεία. Ποιός είναι, όμως, ο ιδανικός τύπος γυναίκας σε κάθε χώρα;

1. Σαουδική Αραβία

© TINPIXELS / GETTY IMAGES

«Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής» λένε και οι Σαουδάραβες το εννοούν στην κυριολεξία. Μιας και οι γυναίκες δεν μπορούν να αποκαλύψουν πολλά από το πρόσωπό τους λόγω της θρησκείας τους, δίνουν μεγάλη σημασία στην ομορφιά των ματιών. Για να τα κάνουν πιο ελκυστικά χρησιμοποιούν έντονο μακιγιάζ και πολλά προϊόντα που μπορούν να κάνουν καλύτερο το αποτέλεσμα.

2. Ιρλανδία

© RUSN / GETTY IMAGES

Μια γυναίκα στην Ιρλανδία συνήθως έχει παχιά φρύδια, ανοιχτόχρωμο δέρμα και λεπτά χείλη. Τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν είναι το μεγάλο μέτωπο, τα πράσινα μάτια, οι φακίδες και τα κόκκινα μαλλιά.

3. Νότια Κορέα

© ALPSRABBIT / GETTY IMAGES

Η «τέλεια» γυναίκα στην Ν. Κορέα θεωρείται αυτή που έχει άψογο λευκό δέρμα, μυτερή μύτη, μικρό πρόσωπο και μεγάλα μάτια. Το πιο σημαντικό για αυτούς είναι το πρόσωπο να έχει το σχήμα καρδιάς. Για να το πετύχουν αυτό πολλές νοτιοκορεάτισσες ξοδεύουν τεράστια ποσά σε πλαστικές επεμβάσεις.

4. Κίνα

© FANCY.YAN / GETTY IMAGES

Για τις κινέζες, το χλωμό δέρμα είναι το απόλυτο πρότυπο ομορφιάς. Αυτό οφείλεται στην παράδοσή τους καθώς τα προηγούμενα χρόνια το χρώμα το δέρματος σχετιζόταν με την κοινωνική τάξη που άνηκε το κάθε άτομο.

5. Ιράν

© ERIC LAFFORGUE / ART IN ALL OF US / CONTRIBUTOR / GETTY IMAGES

Στατιστικά δείχνουν πως το Ιράν έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά χειρουργικών επεμβάσεων στην μύτη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν μόνο το πρόσωπό τους για να ελκύσουν τους άντρες, δεν πρέπει να προκαλεί περιέργεια. Η ρινοπλαστική είναι επίσης πολύ ακριβή σε αυτή τη χώρα, οπότε αν μια γυναίκα το διαλέξει σημαίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και ότι είναι από μια πλούσια οικογένεια. Λόγω αυτού, πολλές γυναίκες φορούν τους επίδεσμους πολύ καιρό μετά την πραγματική επέμβαση, απλά για να δείξουν ότι είναι πλούσιες. Και κάποιοι από αυτές φορούν ακόμη και ψεύτικους επιδέσμους για να προσποιηθούν ότι έχουν κάνει ρινοπλαστική.

6. Μιανμάρ 

© HADYNYAH / GETTY IMAGES

Σε αυτήν την χώρα ο μακρύς λαιμός θεωρείται σύμβολο ευεξίας και ομορφιάς. Για αυτό και οι κοπέλες φοράνε μπρούτζινα πηνία γύρω από τον λαιμό τους από την ηλικία των 5. Πρώτα βάζουν 6 δαχτυλίδια και κάθε χρόνο αυξάνουν από ένα. Μέχρι τον γάμο τους ο αριθμός των δαχτυλιδιών φτάνει στο μέγιστο καθώς σταματούν να τα φοράνε.

7. Νέα Ζηλανδία

© CHEMC / GETTY IMAGES

Στη Νέα Ζηλανδία, τα τατουάζ δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για τη διακόσμηση του δέρματος, αλλά οι ιθαγενείς, όπως οι Μαορί, χρησιμοποιούν μια τεχνική τατουάζ που ονομάζεται «ta moko» για να δημιουργήσουν ένα είδος ταυτότητας στο πρόσωπο ενός ατόμου.

8. Ιαπωνία

TYAS DJATMIKO / EYEEM VIA GETTY IMAGES

Στις περισσότερες δυτικές χώρες, ένα τέλειο χαμόγελο συνήθως συνδέεται με την ομορφιά, αλλά στην Ιαπωνία τα πράγματα λειτουργούν με τον αντίθετο τρόπο. Σε αυτή τη χώρα, οι νέες γυναίκες κατευθύνονται στις οδοντιατρικές κλινικές για να κάνουν τα δόντια τους να φαίνονται στραβά και σε διαφορετικά επίπεδα.

9. Γαλλία

Οι Γαλλίδες είναι υπέρ της φυσικής ομορφιάς. Δεν χρησιμοποιούν μακιγιάζ, ούτε αρώματα και συνηθίζουν να μην ξυρίζονται. Πιστεύουν ότι η αληθινή ομορφιά αντανακλάται στο δέρμα μιας γυναίκας, οπότε, αντί για μακιγιάζ, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες κρέμες και λοσιόν για να κάνουν το πρόσωπό τους να φαίνεται τέλειο.

10. Αιθιοπία 

LOST HORIZON IMAGES VIA GETTY IMAGES

Σε αυτή τη χώρα, όταν μια γυναίκα φθάνει σε ηλικία τεκνοποίησης, οι άνθρωποι αφαιρούν τα 2 κάτω μπροστινά δόντια και κάνουν ένα τρύπημα στα κάτω χείλια. Στη συνέχεια εισάγουν ένα βαρύ πηλό ή ξύλινο δίσκο σε αυτή την τρύπα. Καθώς μεγαλώνει, τοποθετούνται μεγαλύτεροι και μεγαλύτεροι δίσκοι για να τεντώσουν περαιτέρω το χείλος μέχρι να φτάσουν σε μια πλάκα πλήρους μεγέθους. Αυτή η πλάκα χείλους θεωρείται από τους ντόπιους ως σύμβολο γυναικείας ωριμότητας που προσελκύει τους άνδρες.

πηγή: brightside