Επιστήμονες που εξερευνούν τα νερά στα δυτικά παράλια της Αυστραλίας ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που έχουν δει ποτέ, μαζί με τριάντα νέα θαλάσσια είδη.

Η ανακάλυψη του σιφωνοφόρου, μήκους περίπου 45 μέτρων, δύο φορές αυτό μίας γαλάζιας φάλαινας, έγινε στο πλαίσιο μία αποστολής στα  «Φαράγγια των ακτών Νινγκαλού», από το Schmidt Ocean Institute, των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πιστεύουμε ότι είναι το μεγαλύτερο ζώο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα», δήλωσε στην εφημερίδα USA Today, η διευθύντρια επικοινωνίας, του Schmidt Ocean Institute, Κάρλι Γουίνερ.

Τα σιφωνοφόρα είναι είδος αρπακτικού που ζει σε πολύ βαθιά νερά.

Μοιάζουν με μέδουσες και τρέφονται με την βοήθεια των πλοκαμιών τους.

Η Νερίντα Γουίλσον, ερευνήτρια στο Μουσείο της Δυτικής Αυστραλίας, η οποία ηγήθηκε της αποστολής, χαρακτήρισε την ανακάλυψη, «καταπληκτικό θέαμα».

«Οπως ένα τεράστιο UFO».  Ενώ αναρωτήθηκε, «Τι εκπληκτικά πλάσματα ζουν στους ωκαεανούς μας», σχολίασε στον λογαρισμό της στο Twitter.

Το βαθυσκάφος του Schmidt Ocean Institute, κατέβηκε στα 4,500 μέτρα. Το σιφωνόφορο εντωπίστηκε κατά την ανάδυση του βαθυσκάφους.

«Οι περισσότεροι επιστήμονες είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα ελέγχου και μόλις μαθεύτηκε έτρεξαν πίσω για να μοιραστούν την χαρά. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας», δήλωσε η Γουίλσον.

Όσο για τα υπόλοιπα είδη που ανακάλυψαν η Γουίλσον είπε πως η ομάδα ήταν διατεθιμένη να ανακαλύψει την απίστευτη βιοποικιλότητα που υπάρχει εκεί.

«Σίγουρα αναζητούσαμε και περιμέναμε να βρούμε νέα είδη. Η θάλασσα σε αυτή την περιοχή είναι ιδιαίτερα ανεξερεύνητη».

 

Πηγή: Insider