Συνέντευξη στην δημοσιογράφο ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΔΑ

Ο Πάρις Καραγιαννόπουλος είναι ένας νεος μουσικός της  Θεσσαλονίκης ο οποίος πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο του CD με τιτλο ” Revelation of a useless man”. Καθώς, όμως, βρισκόμαστε σε μια χώρα που δοκιμάζεται πρώτα από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την πανδημία πως κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτόν τον στόχο του;

 “Η σημερινή κατάσταση” θα μας πει ο  Πάρις  “δημιουργεί έναν αρνητισμό ο οποίος οδηγεί σε μια κατάσταση αποτρεπτική για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη, κυρίως λογω του οικονομικού». Και συνεχίζει: «Τα προβλήματα, βγαίνουν ένα- ένα στην επιφάνεια, έτσι δημιουργείται ένας κόλαφος. Ωστόσο η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ελεύθερη πληροφορία και μέσα από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε βρίσκουμε και τις λύσεις».

 Κάπως έτσι, ξεκίνησε ο Πάρις Καραγιαννόπουλος με την μουσική του, κράτησε την σκέψη του ανοιχτή, κατάφερε να υπερνικήσει τα εμπόδια και διαμόρφωσε την δική του πορεία. Η κυρία απασχόλησή του είναι η πληροφορική. Ουσιαστικά  αυτή αποτελεί το μέσο που τον βοηθάει να κρατήσει ζωντανό το πάθος του για την μουσική.  Eχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σχήματα και  η ανάγκη της έκφρασης, η ανάγκη να βγάλει το προσωπικό του στυλ στην επιφάνεια, οδήγησε στην δημιουργία του προσωπικού του cd, για την δημιουργία του οποίου συνεργάστηκε με καταξιωμένους μουσικούς.  Όλο αυτό όμως δεν ηταν αρκετό. Το σημαντικότερο κομμάτι για έναν άνθρωπο της τέχνης, και στην προκειμένη περίπτωση για έναν μουσικό  είναι το κοινό του. 

«Η τέχνη χρειάζεται το κοινό της» θα τονίσει  ο Παρις, “η μουσική χρειάζεται το κοινό της. Μέσα από την καραντίνα οι κανόνες άλλαξαν. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο καθώς οι συναυλίες γίνονταν χωρίς κόσμο και η μουσική  έχασε την αμεσότητά της,  μπαίνοντας στην δική της απομόνωση».

 Για τον Πάρι αυτή η ζοφερή πραγματικότητα έφερε την συνειδητοποίηση πως ” έστω και ένας άνθρωπος να ακούσει την μουσική σου είναι αρκετό για να σου δώσει την δύναμη αλλά και την ενέργεια που χρειάζεσαι ούτως ώστε να μην θεωρήσεις μάταιη την προσπάθειά σου και να συνεχίσεις”.

 Ακόμα και μέσα από την δύσκολη περίοδο της απομόνωσης ανακάλυψε κόσμο που διέθετε άπλετη δημιουργικότητα. Μπορεί πλέον τίποτα να μην είναι το ίδιο, όμως υποστηρίζει ότι «η δημιουργικότητα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει στην αφάνεια».

Ο δίσκος περιέχει 5 κομμάτια, από σουίνγκ, μπαλάντες και ροκ, καθώς κι ένα bonus άκουσμα , σε στίχους, μουσική και παραγωγή του ίδιου. Συμμετέχουν στον δισκο15 καταξιωμένοι μουσικοί και το CD συνοδεύεται από ενημερωτικό άλμπουμ με τα ονόματα των συμμετεχόντω, τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφικό υλικό, κ.α.

Ο δίσκος κυκλοφορεί στις διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες Spotify & iTunes καθώς και σε  αριθμό φυσικών αντίτυπων CD και βινυλίων ( Διάθεση Velona Records, Mητροπολεως 125, Θεσσαλονίκη). Τηλ. επικοινωνίας: 693 653 3170