Μπορεί να μας φαίνεται παράξενο, αλλά οι περισσότεροι διάσημοι δεν ήταν πάντα διάσημοι. Με εξαίρεση ορισμένα παραδείγματα που βρέθηκαν στα φώτα της δημοσιότητας από πολύ μικρή ηλικία, όπως ο Macaulay Culkin, ο Haley Joel Osment ή η Mary-Kate και η Ashley Olsen κ.α, οι περισσότεροι διάσημοι υπήρξαν κανονικά παιδιά όπως όλοι μας. Και σίγουρα έχουν αρκετές χαριτωμένες φωτογραφίες από τα παιδικά τους χρόνια στα οικογενειακά τους άλμπουμ.

Ο γραφίστας  Ard Gelinck μας πάει ένα ταξίδι στο παρελθόν με τη βοήθεια του Photoshop. Είναι γνωστός στο διαδίκτυο για τη δημιουργία φωτογραφιών διασημοτήτων μαζί με τους νεότερους εαυτούς τους.

Να μερικές από αυτές ρετουσαρισμένες δυστυχώς όλες τους!

1. Barack Obama

Ο Gelinck ξεκίνησε την πρώτη σειρά φωτογραφιών «Τότε και Τώρα» πριν από περίπου 10 χρόνια μαζί με τον αδερφό του. Ξεκίνησε ως χόμπι καθώς είναι φαν της ποπ κουλτούρας.

«Έκανα εκπαίδευση ως γραφίστας. Έχω κάνει μαθήματα σχεδίου, υποκριτικής και φωτογραφίας. Μου αρέσουν πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μου αρέσει η μουσική, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Το να ασχοληθώ με τους διάσημους ήταν φυσικό επόμενο», είπε ο Gelinck στο Bored Panda.

2. Michelle Obama

3. Dwayne Johnson

«Το κάνω καθαρά για ψυχαγωγία και μου αρέσει να το βλέπουν πολλοί άνθρωποι. Μου αρέσει να δείχνω το ταλέντο μου. Ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά. Μένουν έκπληκτοι και μερικές φορές μπερδεμένοι όταν τις βλέπουν. Μερικοί συγκινούνται.»

Οι φωτογραφίες του μας επιτρέπουν να συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν οι άνθρωποι και ξυπνούν αναμνήσεις αγαπημένων μας ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και μουσικών, ειδικά εκείνων που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

4. Macaulay Culkin

5. Leonardo DiCaprio

6. Emma Watson

Ο Gelinck βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να απεικονίζει τους διάσημους, παρουσιάζοντας παράλληλα και τις δεξιότητες του στο Photoshop. Ορισμένες φωτογραφίες μπορεί να μοιάζουν σχεδόν μεταφυσικές. Το κοντράστ χρωμάτων, αντιθέσεων, σκηνικού και ύφους δύο εντελώς διαφορετικών φωτογραφιών που, σε αυτήν την περίπτωση απέχουν δεκαετίες, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγάλο ταλέντο και αρκετό χρόνο, καθώς η επεξεργασία μια μόνο φωτογραφίας μπορεί να διαρκέσει ως και τρεις ώρες.

«Είναι πιο δύσκολο όταν πρέπει να γίνουν μερικές πιο δύσκολες συνθέσεις, όπως ένα χέρι στον ώμο ή μια αγκαλιά. Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιώ διαφορετικές συνθέσεις σε αυτές.»

7. Jimmy Fallon

8. Jennifer Aniston

9. Selena Gomez

10. Reese Witherspoon

Απ’ ό, τι φαίνεται η δουλειά του αρέσει πολύ στον κόσμο και ως τώρα έχει 285 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι οι φωτογραφίες μου θα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο, παρόλο που στην εποχή μας τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα. Οι φωτογραφίες μοιράζονται ευρέως και όπως ξέρουμε, ό,τι ανεβαίνει στο ίντερνετ μένει για πάντα. Αποκτώ νέους ακόλουθους  καθημερινά και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό.»

11. Julia Roberts

12. Usher

13. George Clooney

Μεταξύ των ακολούθων του είναι πολλοί διάσημοι από την Ολλανδία και την Αμερική, κάτι που ο ίδιος βρίσκει συναρπαστικό αλλά και περίεργο. Είναι τόσο γνωστός που ορισμένες διασημότητες του ζητούν να κάνει το δικό τους πορτρέτο.

«Ανάμεσα στους διάσημους που έχουν μοιραστεί τις φωτογραφίες μου είναι οι: Madonna, Robbie Williams, Tina Turner, Annie Lennox, Sylvester Stallone, John Cleese, Alyssa Milano, Jason Priestley, Jason Donovan, Gary Barlow, Barry Gibb, Melissa Etheridge, Viola Davis, Rob Lowe , Lionel Richie, Ricky Gervais, Michael Douglas, John Parr, Ronan Keating και πολλοί άλλοι.»

14. Daniel Radcliffe

15. Margot Robbie

16. Lady Gaga

17. Bruno Mars

18. Amy Winehouse

19. Harry Styles

20. Mick Jagger

21. Haley Joel Osment

22. Rupert Grint

23. Neil Patrick Harris

24. Janet Jackson

25. Sylvester Stallone

26. Justin Timberlake

27. Conan O’Brien

28. LeBron James

29. Eminem

30. Drake