Μπορεί να είναι -θεωρητικά- 7 τα θαύματα της φύσης … στην πραγματικότητα όμως είναι αμέτρητα! Είναι μερικές φορές, που ο Θεός κάνει την φαντασία του μεγαλύτερου ζωγράφου να ωχριά μπροστά Του.

Τα δέντρα αυτά, με τα χρώματα και τα σχέδια τους, αποδεικνύουν περίτρανα την ομορφιά τους, κάνοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς για να τα θαυμάσουν από κοντά.

Ροδόδεντρο στον Καναδά 130 ετών!

Έγινε διάσημο άμα τη εμφανίσει του στο Google Street Map, αφού η εικόνα του έκανε το γύρο του διαδικτύου, εντυπωσιάζοντας τους πάντες! Ένα εκπληκτικό ροδόδεντρο αποκαλύφθηκε να δεσπόζει μπροστά από μια κατοικία στον Καναδά. Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι χρονολογείται στο ίδιο σημείο εδώ και 130 χρόνια περίπου, ενώ η φροντίδα και η περιποίησή του περνά από γενιά σε γενιά.

Ιαπωνία

trees2

Το φυτό γλυκίνη, ηλικίας 144 χρόνων με την εντυπωσιακή μοβ του εμφάνιση, είναι σαν να έχει βγει από τα πινέλα ενός σουρεαλιστή ζωγράφου.

Νέα Ζηλανδία

trees4

Οι ισχυροί άνεμοι της περιοχής έχουν αναγκάσει αυτά τα δέντρα να πάρουν μια τέτοια κλίση, που μοιάζει να αψηφούν κάθε νόμο.

Όρεγκον, ΗΠΑ

trees5

Το ιαπωνικό δέντρο σφενδάμου μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από τα παραμύθια. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι καταφύγιο μικρών ξωτικών.

Όρεγκον, ΗΠΑ

trees7

Μια οξιά στο Όρεγκον έχει μετατραπεί σε σπίτι για τα βρύα που αναπτύσσονται πάνω της. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μία πολύ … φιλόξενη οξιά!

Γερμανία

trees8

Οι ανθισμένες κερασιές δημιουργούν έναν υπέροχο ουρανό σε αυτόν το δρόμο της Γερμανίας και μια διάθεση ρομαντισμού και ευγένειας, μιας άλλης εποχής, στην μέση μιας σύγχρονης πόλης.

Νότια Καρολίνα

trees9

Η βελανιδιά «άγγελος» μαγεύει με την μεγαλοπρέπειά της και την … ηλικία της! Εκτιμάται ότι ειναι 1400 – 1500 ετών και το ύψος της είναι 20 μέτρα! Πρόκειται για ιστορικό δέντρο, συνδεδεμένο με διάφορους τοπικούς θρύλους.

Βραζιλία

trees10

Το «δέντρο της φωτιάς» είναι στην πραγματικότητα ανθοφόρο φυτό που αναπτύσσεται σε όλη τη νότια Βραζιλία.

Υεμένη

trees11

Το δέντρο του Δράκου (ή αίμα του Δράκου) έχει περίεργο σχήμα και συναντάται στην Σοκότρα,  ενώ είναι αρκετά σπάνιο.

Όρεγκον, ΗΠΑ

trees12

Ένα χρωματιστό μονοπάτι σαν σήραγγα, από πλατάνια στο Όρεγκον.

Χαβάη

trees13
trees14

Ο ευκάλυπτος της φωτογραφίας βρίσκεται στη Χαβάη και ο κορμός του θυμίζει ουράνιο τόξο. Όταν το δέντρο ρίχνει για πρώτη φορά τον φλοιό του, αποκαλύπτεται ένα φωτεινό πράσινο από κάτω. Ο μετασχηματισμός συμβαίνει όλη την ώρα, καθώς ρίχνει τον φλοιό του πολλές φορές το χρόνο. Καθώς περνάει ο καιρός, το φωτεινό πράσινο μετατρέπεται σε απαλό μπλε, φωτεινό πορτοκαλί και σκούρο μοβ. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 76 μέτρα και η διάμετρός του τα 2 μέτρα!

Νότια Αφρική

trees15

Στην Πρετόρια αλλά και το κοντινό Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και το Νοέμβριο, οι περισσότεροι δρόμοι γίνονται μωβ! Αιτία τα δέντρα Jacarandas, τα οποία όταν ανθίζουν δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην απόχρωση του μωβ. Στο βιβλίο του “Long Walk to Freedom”, ο Νέλσον Μαντέλα, γράφει ότι κατά τη διάρκεια της δίκης για προδοσία που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Συναγωγή, είχε τη δυνατότητα να απολαύσει μικρές στιγμές χαλάρωσης κάτω από τη σκιά αυτών των δέντρων.

Νότια Καρολίνα

trees16

Το μονοπάτι των βελανιδιών στην Καλιφόρνια φέρνει στο νου σκηνές από ταινία μυστηρίου.

Μαδαγασκάρη

trees17

Το Baobab (Μπαομπάμπ) είναι ένα πολύ περίεργο δέντρο, που μοιάζει σαν οι ρίζες του να βρίσκονται στην κορυφή του. Μπορεί να φτάσει τα 25 μέτρα ύψος και η διάμετρος του κορμού που μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα. Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσει κάποιος την ηλικία ενός μπαομπάμπ, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι μερικά μπορεί να ζουν για χιλιάδες χρόνια και φυσικά είναι συνδεδεμένα με πολλούς θρύλους. Σύμφωνα με ένα παλιό θρύλο της Μαδαγασκάρης, όταν ο Θεός φύτεψε το πρώτο Baobab αυτό συνέχισε να κινείται. Τότε ο Θεός το ξερίζωσε και το φύτεψε ανάποδα, με τις ρίζες του να βρίσκονται στον αέρα. Χάρη σε αυτό το θρύλο, το Baobab αποκαλείται μέχρι και σήμερα «το ανάποδο δέντρο». Υπάρχει και ένας άλλος μύθος, που λέει ότι το μπαομπάμπ έχει δύο ριζικά συστήματα. Ένα στη γη και ένα στον ουρανό. Αποτελεί έτσι, μια γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης!

Το αξιοθαύμαστο με τα Μπαομπάμπ είναι ότι χρησιμοποιούν το μεγάλο τους πάχος για να αποθηκεύσουν μέχρι και 120.000 λίτρα νερό. Ως αποτελέσμα  δημιουργούνται και τεράστιες κουφάλες στο εσωτερικό τους. Την τελευταία 10ετία, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα δέντρα θα σώσουν τον κόσμο από τον υποσιτισμό.

Βόρεια Ιρλανδία

trees18
trees19

Ένα μονοπάτι γεμάτο οξιές, ιδανικό για μία “σκοτεινή” βόλτα αποτελεί το εικονιζόμενο στη βόρεια Ιρλανδία.

Ο Στρατηγός Σέρμαν στην Καλιφόρνια

trees20

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο και το το μεγαλύτερο εν ζωή σεκοϊάδενδρο. Ο “Στρατηγός Σέρμαν” (General Sherman), όπως ονομάζεται αυτό το δέντρο, βρίσκεται στο “Δάσος των Γιγάντων” (Giant Forest), στο Εθνικό Πάρκο Σεκόια. Έχει ύψος 83,8 μέτρα, περίμετρο περίπου 31 μέτρα και αποτελεί μία ξεκάθαρη πρόκληση για τους ορειβάτες. Είναι επίσης ένα από τα μακροβιότερα δέντρα, αν και το γηραιότερο γνωστό σεκοϊάδενδρο (το Muir Snag, νεκρό πλέον), θεωρείται ότι είχε ηλικία αρκετά άνω των 3.200 ετών όταν πέθανε.