Γνωρίζατε ότι υπάρχουν, τουλάχιστον, τέσσερις τρόποι με τους οποίους η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας δημιουργεί αρνητική επίδραση στη ζωή, τις σχέσεις αλλά και την υγεία σας;

Διαβάζοντας τους παρακάτω λόγους θα σκεφτείτε λίγο καλύτερα το ενδεχόμενο να την απομακρύνετε από αυτό.

  • Όταν η τηλεόραση είναι ενεργοποιημένη, η σχέση σας «υποφέρει». Η δραστηριότητα στην οθόνη λειτουργεί ως κοινωνική απόσπαση της προσοχής, εμποδίζοντας σας να έρθετε πιο κοντά με τον/ την σύντροφό σας ή ακόμα και να συνομιλήσετε μαζί του/ της.
  • Μια τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι λειτουργεί ως καθρέφτης, αντανακλώντας την ενέργειά σας αμέσως πίσω σας.
  •  Η σκληρή επιφάνεια της τηλεόρασης αντανακλά το φως και το θόρυβο, ενώ οι αιχμηρές γωνίες της μειώνουν την απαλή αίσθηση που πρέπει να κυριαρχεί στο υπνοδωμάτιο.
  • Ακόμα και όταν δεν παρακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα, η τηλεόραση είναι πάντα ενεργή. Τα κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν και τα λαμπερά πράσινα διαταράσσουν την ξεκούραση σας όσο κοιμάστε, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

Εάν η απομάκρυνση της τηλεόρασης από το υπνοδωμάτιο μοιάζει με λύση που σας δυσκολεύει, αρχικά μπορείτε να την καλύπτετε με ένα μαντίλι ή ένα ωραίο ύφασμα, ώστε να εξαλείψετε, τουλάχιστον, τα προβλήματα που δημιουργεί τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην υγεία σας.

Συνηθίζοντας να μην την βλέπετε, έτσι καλυμμένη όπως θα είναι, σιγά σιγά θα εξοικειωθείτε και με την ιδέα να την απομακρύνετε από τον προσωπικό σας χώρο εντελώς.