Ένας κωφός άνδρας αποφάσισε όχι μόνο να δώσει σε ένα αδέσποτο κωφό αδεσποτάκι ένα ζεστό σπιτικό, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα διδάσκοντάς του τη νοηματική γλώσσα ώστε οι δυο τους να μπορούν να επικοινωνούν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Nick Abbot, που μένει στο Maine των ΗΠΑ υιοθέτησε ένα αξιαγάπητο κουτάβι τον Emerson από το καταφύγιο ζώων όταν ήταν μόλις 12 εβδομάδων. Ο Emerson και τα αδέρφια του διασώστηκαν από το κέντρο όταν ήταν μόλις 8 εβδομάδων και υπέφεραν από επιληψία. Δεν μπορούσε να φάει ή να πιεί και ύστερα ανέπτυξε έναν σοβαρό ιό. Ευτυχώς, ο Emerson τα κατάφερε, αλλά τα προβλήματα υγείας που ανέπτυξε τον άφησαν πίσω, ενώ έβλεπε όλα του τα αδέρφια να υιοθετούνται.

Μέχρι φυσικά να έρθει ο Nick. Ο ίδιος είπε για την πρώτη επαφή τους: «Ήρθε κατευθείαν σε εμένα στην πόρτα και έκατσε εκεί στα πόδια μου απλά. Οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι με επέλεξε. Και το ήξερα αμέσως και εκεί ότι θα τα πηγαίναμε πολύ καλά και θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλο».

Ο Nick είναι κωφός σαν τον Emerson και έτσι αποφάσισε να του διδάξει τη νοηματική γλώσσα ώστε να μπορούν να επικοινωνούν. Ο τετράποδος φίλος του θα κάτσει όταν ο Nick θα του δείξει το γράμμα «S» στη νοηματική και θα ξαπλώσει όταν ο ιδιοκτήτης του του δώσει το σήμα της ίσιας γραμμής.

Κωφός άνδρας υιοθέτησε κωφό αδέσποτο κουτάβι και του έμαθε τη νοηματική γλώσσα

«Το δέσιμο που έχουμε είναι μοναδικό», πρόσθεσε ο Nick. «Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ήταν γραφτό να συναντηθούμε. Είναι ένας ιδιαίτερος σκύλος».

Το κέντρο ανέφερε πως δυσκολευόταν πολύ να βρει στο μικρό κουτάβι ένα σπιτικό, αφού όλοι έβλεπαν τις ιδιαιτερότητές του ως δυσκολίες και εμπόδια για τη συνύπαρξή τους. Ο Nick όμως είχε δει την αγγελία ήδη από το Facebook και τα χαρακτηριστικά του κουταβιού ήταν αυτά που τον έκαναν να αποφασίσει ότι ο Emerson θα ήταν η καλύτερη επιλογή του.