Τον Σεπτέμβριο του 2004 ο σωματοφύλακας της Λάιζα Μινέλι άσκησε μήνυση εναντίον της διάσημης ηθοποιού. Οι κατηγορίες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο μήνες αργότερα και αιφνιδίασαν τους πάντες: Σεξουαλική και σωματική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Ο 56χρονος Μοχάμεντ Σουμάγια εργαζόταν για τη Μινέλι τα τελευταία 10 χρόνια.

Προσλήφθηκε το 1994 με ετήσιο μισθό που άγγιζε τις 238.000 δολάρια, ιδιαίτερα υψηλό για το πόστο του. Σύντομα, ανακάλυψε ότι είχε επιπλέον καθήκοντα.

Από τους πρώτους μήνες, η Μινέλι προσέγγισε ερωτικά τον Σουμάγια. Όταν είδε ότι εκείνος δεν ανταποκρινόταν, τον απείλησε ότι θα τον απολύσει.

Ο σωματοφύλακας, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά και τον μισθό του. Έτσι, σταδιακά αναγκάστηκε να ενδώσει.

Επί σειρά ετών, η διάσημη ηθοποιός, υπό την απειλή της απόλυσης, απαιτούσε επανειλημμένα από τον εργαζόμενό της να την ικανοποιεί σεξουαλικά.

Επιπλέον, όπως κατήγγελλε ο Σουμάγια στην 40σέλιδη αγωγή που κατέθεσε, η Μινέλι ήταν εξαιρετικά βίαιη.

Ιδιαίτερα όταν έπινε, συνήθιζε να τον χτυπά και να του εκσφενδονίζει αντικείμενα. Τη συμπεριφορά αυτή επιβεβαίωσε δημόσια και ο εν διαστάσει σύζυγός της -τέταρτος στη σειρά-, Ντέιβιντ Γκεστ.

Ο Γκεστ, που την ίδια περίοδο είχε επίσης ασκήσει μήνυση στη Μινέλι για σωματική κακοποίηση, δήλωσε ότι πολλές φορές είχε γίνει μάρτυρας περιστατικών όπου η ηθοποιός ήταν βίαιη προς τον σωματοφύλακά της.

«Βροχή» μηνύσεων

Ο Μοχάμεντ Σουμάγια αποφάσισε να κινηθεί νομικά, όταν τελικά η Μινέλι τον απέλυσε. Ήρθε σε επαφή με δικηγόρους και συνέταξε μία πολυσέλιδη αγωγή, εξιστορώντας λεπτομερώς το χρονικό της κακοποίησης.

Δύο μήνες προτού την καταθέσει, η ηθοποιός ήρθε ξανά σε επαφή μαζί του. Είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του και τον κάλεσε στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν να μιλήσουν.

Εκεί, σύμφωνα με τον 56χρονο, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι ο «έρωτας της ζωής της» και προσπάθησε να τον φιλήσει. Εκείνος αρνήθηκε. Τότε, για ακόμη μια φορά, η Μινέλι βγήκε εκτός εαυτού. Τον έφτυσε, τον χαστούκισε και τον αποκάλεσε προδότη. Αυτή ήταν και το τελευταίο βίαιο ξέσπασμα που υπέμεινε ο πρώην σωματοφύλακας.

Στην μήνυση που κατέθεσε, αιτούνταν αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων -50 για τη σωματική και 50 για την σεξουαλική κακοποίηση. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απάντησε μέσω των δικηγόρων της. Άσκησε στον Σουμάγια «αντι-μήνυση» ζητώντας 250.000 δολάρια για παραβίαση της σύμβασης εχεμύθειας που είχε υπογράψει. Δήλωσε ακόμα ότι η αγωγή εναντίον της ήταν «βασισμένη σε έναν αμμόλοφο από ψέματα και ανακρίβειες». Παράλληλα, είχε να αντιμετωπίσει και τον Ντέιβιντ Γκεστ.

Εκκρεμούσε το διαζύγιο και μία ακόμα μήνυση εναντίον της. Ο Γκεστ ζητούσε 10 εκατομμύρια αποζημίωση για τις σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες που του είχαν προξενήσει οι άγριοι ξυλοδαρμοί της Μινέλι. Η αμερικανίδα σταρ και σε αυτήν την περίπτωση πέρασε στην νομική αντεπίθεση. Κατηγόρησε τον Γκεστ ότι της είχε κλέψει 2 εκατομμύρια δολάρια. Τόσο η υπόθεση του πρώην συζύγου, όσο και του σωματοφύλακα δεν τελεσιδίκησαν ποτέ.

Οι δικηγόροι της Λάιζα Μινέλι ήρθαν σε ιδιωτικό διακανονισμό με τους δύο άντρες και εκείνοι απέσυραν τις μηνύσεις.

Ο Γκεστ το 2007 και ο Σουμάγια το 2009, απέσυραν τις αγωγές και δεν ανακοίνωσαν ποτέ το ύψος της αποζημίωσής τους. Προφανώς ένας από τους όρους ήταν να διατηρήσουν τη σιωπή τους.