Είναι η φωτογράφος άγριας ζωής Lee-Anne Carver αυτή που έκανε παγκοσμίως γνωστό το δράμα του Carrot, του ελαφιού που εντόπισε με τον φακό της να ζει με ένα βέλος περασμένο στο κεφάλι του.

Το ελάφι ζει στα βόρεια του Οντάριο και βρέθηκε με τον σοκαριστικό τρόπο που δείχνουν οι εικόνες. «Είναι δύσκολο να το βλέπεις», λέει η Lee-Anne Carver, που έδωσε και το όνομα στο τραγικό ζώο.

Η φωτογράφοςμοιράζεται εικόνες του τραυματισμένου ζώου, θέλοντας να του σώσει τη ζωή. Ο νεαρός Carrot επιστρέφει εδώ και 3 χρόνια στο σπίτι που ζει η Carver και ο σύζυγός τους, κάνοντας συχνές επισκέψεις.

Με το βέλος στο κεφάλι τον είδαν την περασμένη εβδομάδα. Παρά το σοκαριστικό τραύμα πάντως, το ελάφι μοιάζει καλά στην υγεία του, παρατηρεί πάντα η φωτογράφος. Ούτε αίμα είδε στην πληγή, ούτε και σημάδια μόλυνσης.

Η Carver κατάφερε να πείσει τις αρχές του Καναδάνα μην του κάνουν ευθανασία, κυνηγετικά σωματεία ωστόσο την έχουν συμβουλεύσει να μην αφαιρέσει το βέλος.

Τέσσερα χρόνια πριν, η πόλη όπου ζει η Carver πέρασε έναν νόμο που επιτρέπει στους κατοίκους να χτυπούν με τόξα τα ελάφια που μπαίνουν στα όρια της πόλης.