Με την έλευση του νέου έτους να βρίσκεται προ των πυλών, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα και να θέσετε νέους στόχους; Όπως για παράδειγμα η απόκτηση καλύτερων και υγιέστερων συνηθειών αναφορικά με την διατροφή σας;

Γνωρίζατε ότι στην περίπτωση που αισθάνεστε κόπωση ή κουρασμένοι, είναι πολύ πιθανό να διαπράττετε κάποια διατροφικά λάθη τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ενέργειά σας; Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε παρακάτω.

Τρώτε πολύ γρήγορα

Όταν τρώτε, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να λάβει το κατάλληλο «σήμα» που δείχνει ότι είστε γεμάτοι, με αρκετές σχετικές μελέτες να έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυξάνει αργά τα αισθήματα κορεσμού. Ως αποτέλεσμα, το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι ενοχλητικό για την πέψη και τα συνολικά επίπεδα ενέργειάς σας. Πάρτε, λοιπόν, τον απαραίτητο χρόνο για να φάτε αργά και προσεκτικά. Μην ξεχνάτε ότι το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής.

Καταναλώνετε πολύ ζάχαρη

Κατά την εορταστική περίοδο η κατανάλωση γλυκών είναι αναπόφευκτη, οπότε δεν είναι απαραίτητο να αποφύγετε εντελώς αυτές τις νόστιμες λιχουδιές, αλλά προσπαθήστε να τις καταναλώνετε με όσο το δυνατόν περισσότερο μέτρο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει κόπωση και να οδηγήσει σε λιγότερο αποκαταστατικό ύπνο.

Ξεχνάτε την ενυδάτωση

Αδιαμφισβήτητα η εορταστική περίοδος αποτελεί μια καλή αφορμή αλλά και δικαιολογία για να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας κρασί χωρίς ενοχές. Αυτό δυστυχώς, όμως, δεν ενυδατώνει τον οργανισμό σας όπως το νερό, αντιθέτως, μάλιστα, στην πραγματικότητα το αφυδατώνει με τα συστατικά που περιέχει (ζάχαρη, αλκοόλ κ.α.). Μην ξεχνάτε, λοιπόν, κατά την διάρκεια της ημέρας να καταναλώνετε αρκετό νερό.

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό καθώς δρα ευεργετικά για τη γνωστική απόδοση, την πέψη, την καρδιακή λειτουργία, την πρόληψη ασθενειών, την υγεία του δέρματος και πολλά άλλα.