Ο Γκάρυ είναι ένας αξιαγάπητος τυφλός σκύλος που ζούσε στο δρόμο επί τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, στάθηκε σταθερός και έζησε σε ένα καταφύγιο ζώων στην πολωνική πόλη Γκντίνια για κάποιες εβδομάδες. Εκεί τον φρόντιζαν όσο καλύτερα μπορούσαν οι υπάλληλοι του καταφύγιου μέχρι που υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Γκάρυ απέκτησε ανάδοχο, έναν κύριο που αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Το νέο του σπίτι βρίσκεται σε μια μικρή πόλη, 25 χιλιόμετρα απόσταση από το καταφύγιο των ζώων.

Όμως, ο Γκάρυ μάλλον είχε διαφορετική άποψη για το μέλλον του. Στο καταφύγιο όπου βρέθηκε, ο ηλικιωμένος τυφλός σκύλος έλαβε την ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη από έναν συγκεκριμένο φροντιστή, ο οποίος είχε αφοσιωθεί μόνο σε αυτόν. Αναπόφευκτα, λοιπόν, δημιουργήθηκε μια μοναδική φιλία.

Έτσι, ο Γκάρυ, αν και βρήκε ένα υπέροχο νέο σπίτι, δεν μπορούσε να ξεχάσει τον φροντιστή του. Σε μια από τις βόλτες του με τον ηλικιωμένο άνδρα που τον είχε υιοθετήσει, ο σκύλος το έσκασε, του ξέφυγε με σκοπό να επιστρέψει στο καταφύγιο. Ο κόσμος θεώρησε ότι ο Γκάρυ χάθηκε και έτσι άρχισαν να τον ψάχνουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του καταφυγίου ζώων Μάρτα Σλόντνικ περιέγραψε την κατάσταση: «Τις επόμενες μέρες δεκάδες άνθρωποι έψαχναν τον Γκάρι στη μικρή πόλη Ζούκοβο». Οι προσπάθειες έμεναν άκαρπες, κανένα ίχνος του δεν βρισκόταν.

Πέντε μέρες μετά, κάποια παιδιά τον εντόπισαν τυχαία μέσα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Γκντίνια. Ο τυφλός σκύλος κοιμόταν κοντά σε ένα δέντρο και ήταν εξαντλημένος από το μακρύ του ταξίδι. Ο Γκάρυ δεν μπορούσε να δει τίποτα, αλλά ήξερε πολύ καλά ποιος ήταν ο προορισμός του. Ήθελε απλώς να επιστρέψει στην αγκαλιά και στην αγάπη του φροντιστή του, ήθελε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί του.

Η διευθύντρια του καταφυγίου πρόσθεσε για την απίστευτη αυτή ιστορία: «Ο Γκάρι επέλεξε τη δική του οικογένεια και σεβόμαστε την απόφασή του… O Γκάρι δεν είναι πλέον διαθέσιμος για υιοθεσία, καθώς θα μείνει για πάντα με τον πρώην προσωρινό κηδεμόνα του, τον αρχικό φροντιστή του». Επίσης, το καταφύγιο των ζώων ανακοίνωσε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που είχε υιοθετήσει τον Γκάρι έδειξε κατανόηση και θα βρει νέο τετράποδο φίλο.