Κάποιες από εμάς ξεριζώνουμε τις πρώτες λευκές τρίχες, άλλες αρχίζουμε να βάφουμε τα μαλλιά μας κατευθείαν μόλις κάνουν την εμφάνισή τους. Μερικές από εμάς τα βάφουμε ούτως ή άλλως, επειδή μας αρέσουν οι στιλιστικές αλλαγές. Και υπάρχει και μια κατηγορία γυναικών, οι λεγόμενες ασημένιες αλεπούδες, που συμφιλιώνονται με τα γκρίζα και τα λευκά. Που αντιστέκονται στο στερεότυπο ότι οι γκρίζοι κρόταφοι είναι γοητευτικοί μόνο στους άντρες.

Υπέρ του κινήματος της απενοχοποίησης των γκρίζων και λευκών μαλλιών έχει ταχθεί και ένας χαρισματικός κομμωτής και κολορίστας, ο Τζακ Μάρτιν, που αντί να καμουφλάρει τις γκριζαρισμένες τούφες των γυναικών, αναδεικνύει την παρεξηγημένη ομορφιά τους, χαρίζοντας στα μαλλιά τους ένα ομοιόμορφο γκρίζο σε διάφορες αποχρώσεις. Ποτέ άλλοτε τα γκρίζα μαλλιά δεν ήταν τόσο κομψά.

Χρώμα αφετηρίας για τον Μάρτιν είναι το φυσικό χρώμα της ρίζας, που επεκτείνει σε ολόκληρο το μήκος της τρίχας και στη συνέχεια αναδεικνύει με συμπληρωματικές περιποιήσεις, όπως κούρεμα των φθαρμένων άκρων, φροντίδες θρέψης αλλά και styling, όπως ίσιωμα ή κυματιστές μπούκλες.

«Ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε το στερεότυπο ότι τα γκρίζα μαλλιά συνδέονται με την τρίτη ηλικία. Είναι εξίσου γοητευτικά με οποιοδήποτε άλλο χρώμα του φάσματος»

«Ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε το στερεότυπο ότι τα γκρίζα μαλλιά συνδέονται με την τρίτη ηλικία. Είναι εξίσου γοητευτικά με οποιοδήποτε άλλο χρώμα του φάσματος» σχολιάζει ο κολορίστας και προσθέτει: «Οι γυναίκες είναι όμορφες όποιο κι αν είναι το χρώμα των μαλλιών τους, η ομορφιά συνδέεται περισσότερο με την αυτοπεποίθηση και την εξυπνάδα παρά με την εμφάνισή σου».

Και παρόλο που έχει όλο και περισσότερες πελάτισσες που επιλέγουν το γκρίζο, δεν τις ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση, απλά τους δείχνει φωτογραφίες του αποτελέσματος σε άλλες γυναίκες και όταν αποφασίζουν να το κάνουν και οι ίδιες, πολλές αναφωνούν: «”Πωπω, Τζακ, μακάρι να το είχα κάνει πολύ νωρίτερα”. Κάποιες κλαίνε από χαρά».

Δείτε το αποτέλεσμα της δουλειάς του Τζακ Μάρτιν: