Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται το γιαούρτι είναι από εκείνα τα προϊόντα που έχετε στο ψυγείο που μπορεί να αποδειχθεί άκρως ευεργετικό για την περιποίηση των μαλλιών σας με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά και τη λάμψη τους. Αν έχετε ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά ή αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της απώλειας μαλλιών, μια φυσική μάσκα με γιαούρτι αποτελεί μία από τις πιο θεραπευτικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Οφέλη του γιαουρτιού για την ανάπτυξη των μαλλιών

  • Βοηθά στην αντιμετώπιση του φριζάματος διατηρώντας τα μαλλιά σας ενυδατωμένα για περισσότερο χρονικό διάστημα.
  • Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά βακτήρια που προάγουν την πυκνότητα των μαλλιών, αυξάνοντας την αναγεννητική φάση των τριχοθυλακίων, κάτι που βοηθά, επίσης, στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών.
  • Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, μειώνοντας την πτώση των μαλλιών και την οποιαδήποτε «βλάβη» τους.
  • Το γιαούρτι εξισορροπεί τα επίπεδα pH του τριχωτού της κεφαλής σας ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος.

Μάσκα με γιαούρτι για την ανάπτυξη των μαλλιών σας

Μια πολύ εύκολη μάσκα περιποίησης των μαλλιών σας που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι εκείνη με γιαούρτι και αβγό. Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού, ο κρόκος του αβγού περιέχει πεπτίδια που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών σας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν γρήγορα και υγιή.

Αυτό που θα χρειαστείτε για να την παρασκευάσετε είναι 1 αβγό και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Χτυπήστε ελαφρά, λοιπόν, το αβγό σε ένα μπολ και προσθέστε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργήσετε ένα σταθερό μείγμα. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και απλώστε τη μάσκα από τις ρίζες προς τις άκρες. Αφήστε να δράσει για 20- 30 λεπτά και ξεπλύεντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και χλιαρό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη μάσκα έως και δύο φορές την εβδομάδα.