Ολες οι μέρες δεν είναι ίδιες και σίγουρα έχετε ξυπνήσει αρκετές φορές, ερχόμενες αντιμέτωπες με ένα κουρασμένο πρόσωπο, πρησμένα μάτια ή ξηρά χείλη. Ξεχάστε τη συνηθισμένη ρουτίνα ομορφιάς για να καλύψετε τις ατέλειες και δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε όσο το δυνατόν ευκολότερα μια κακή ημέρα ομορφιάς.

Κουρασμένο πρόσωπο

Αν δεν έχετε κοιμηθεί επαρκώς ή έχει συσσωρευτεί κούραση ημερών και το πρόσωπό σας μοιάζει πιο κουρασμένο από ποτέ ξεχάστε το μακιγιάζ. Όταν είστε κουρασμένες το αίμα κυκλοφορεί μακριά από το δέρμα για να ενισχύσει τα κύρια όργανα του σώματος, όπως τους πνεύμονες και το ήπαρ, κάνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται κολλώδης. Αυτό σημαίνει ότι το καθιερωμένο μακιγιάζ σας δεν θα καθίσει πολύ καλά στο πρόσωπό σας και πιθανότατα θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αντιθέτως, ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας, εφαρμόστε την αγαπημένη σας κρέμα ματιών, βάλτε λίγη πούδρα και ένα λιπ γκλος για λάμψη και είστε έτοιμες. Φυσικά τα γυαλιά ηλίου αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ.

Πρησμένα μάτια

Αν τα μάτια σας είναι παραπάνω πρησμένα από το κανονικό πιείτε άφθονο νερό για να απομακρύνετε τις τοξίνες και απλώστε λίγο τζελ αλόης ή μία μάσκα ματιών για να κουράρετε την περιοχή.

Ξηρά χείλη

Το ελαιόλαδο είναι μια καταπληκτική γρήγορη λύση για τα χείλη, ειδικά όταν έχετε ξεμείνει από το αγαπημένο σας lip balm. Πρόκειται για μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα και μπορείτε να την βρείτε σχεδόν παντού. Τρίψτε το στα χείλη, τους αγκώνες, τα πόδια σας ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεστε λίγη ενυδάτωση.