Ο Στάθης Ψάλτης δεν άφησε ιστορία μόνο στην κωμωδία που πολλοί γνωρίζουμε…

Ούτε είναι αποκλειστικά παιδί της βιντεοκασέτας…

Ο Στάθης Ψάλτης ήταν απίστευτος Ηθοποιός-Α’ Κλάσης.

Ήταν και θεατρικός ηθοποιός και τραγουδιστής και χορευτής και απερίγραπτος στο θεατρικό δράμα…

Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο δείτε έναν επίκαιρο μονόλογό του στο θέατρο και προβληματιστείτε για τα όσα ζούμε σήμερα.

Μα, κυρίως, ας χειροκροτήσουμε αυτό το εκπληκτικό ταλέντο-άνθρωπο-καλλιτέχνη για το μεγαλείο της ερμηνείας του και ας αναθεωρήσουμε πολλές μας προκαταλήψεις και “κουτάκια” για τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ:

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Αδελφός του είναι ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973)

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μουΤροχονόμος ΒαρβάραΤα καμάκιαΒασικά καλησπέρα σαςΚαι ο πρώτος ματάκιαςΤρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνωΈλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκΜάντεψε τι κάνω τα βράδια. Τελευταία του ταινία ήταν η “Καζαντζάκης” (είχε παίξει τον ηγούμενο της Μονής Σινά), την οποία δεν πρόλαβε να δει. Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Τον Απρίλιο του 2014, ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Πέθανε στις 21 Απριλίου 2017, στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο του 2017, με καρκίνο στους πνεύμονες.

Επιμέλεια: www.enallaxnews.gr