Είναι ευρέως γνωστό ότι η άσκηση είναι καλή για την υγεία γενικότερα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν ασκείστε; Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά οφέλη γι’ αυτό, ενώ μπορεί, επίσης, σε ελάχιστες περιπτώσεις να προκληθούν και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με το koko.news, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζετε.

Οφέλη

Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματός σας στο δέρμα σας και αυτό παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος για να τα διατηρήσετε ζωτικά.
Ενώ το αίμα παρέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, βοηθά να απαλλαγείτε από ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν διεισδύσει στο δέρμα σας.
Η άσκηση μειώνει το άγχος, συνεπώς ωφελεί έμμεσα το δέρμα σας.
Η προπόνηση προάγει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθώντας σας έτσι να μοιάζετε νεότερες.
Πιθανές αρνητικές επιπτώσεις

Μία από τις συνέπειες της άσκησης είναι η εφίδρωση. Όταν ιδρώνετε, μπορεί να δημιουργηθούν μερικά βακτήρια στο δέρμα σας -γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε ντους και να φορέσετε καθαρά ρούχα μόλις τελειώσετε την προπόνηση, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε κηλίδες και ξεσπάσματα.
Τέλος, καθώς ο ιδρώτας περιέχει αλάτι, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.
Ο τύπος άσκησης επηρεάζει τις επιδράσεις;

Όχι, δεν υπάρχει διαφορά αν κάνετε γιόγκα ή CrossFit καθώς και τα δύο θα αυξήσουν τη ροή του αίματός σας. Ωστόσο, το δέρμα σας θα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε. Η ουσία είναι ότι εάν κάνετε ντους αμέσως και αλλάξετε σε καθαρά ρούχα, θα μειώσετε τις πιθανότητες των βακτηρίων να διεισδύσουν μέχρι τους πόρους σας και να προκαλέσουν σπυράκια ή άλλα δερματικά προβλήματα.