Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου είχαν από το βίντεο που μετέδωσε το «Τούνελ» τα πρόσωπα και τις πινακίδες των οχημάτων των νεαρών και μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν δύο από αυτούς τους οποίους προσήγαγαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου, στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι νεαροί εξετάστηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό που έγινε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του Πύργου Ηλείας σε βάρος του Ευθύμιου Μπουγά 39 χρόνων, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Μαΐου. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο σε βάρος τους, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα και εκείνος με την σειρά του θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις και με τι κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο Θύμιος όπως τον γνωρίζουν στην περιοχή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε πριν αρκετά χρόνια, έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό του και φοράει διαρκώς χειρουργική μάσκα.

Η ομάδα των νεαρών που έκανε άγριο «bullying» στον Θύμιο όπως αποκάλυψε το «Τούνελ» με το βίντεο που πρόβαλε, επιτέθηκαν στο σπίτι του με βεγγαλικά για να τον αναγκάσουν να βγει έξω, για να τον χλευάσουν, να τον βρίσουν και στο τέλος να τον διασύρουν με μία ψευδή είδηση στα social media, περί δήθεν τρελού με το πριόνι που σκορπά τον τρόμο στην περιοχή. Μία είδηση που αναπαρήγαγαν δυστυχώς αρκετά ηλεκτρονικά μέσα, δίχως να την διασταυρώσουν.

Όπως αποδείχτηκε, ο Θύμιος κρατούσε απλά μια μαγκούρα και όχι πριόνια και τσεκούρια. Την Πρωτομαγιά που δέχτηκε την επίθεση από τους ανεγκέφαλους νεαρούς, πήγε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός. Μετέβησαν τότε περιπολικά στο σημείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Αυτή η συμπεριφορά που βιώνει ο Θύμιος, ήταν ικανή φαίνεται για να τον κάνει να εξαφανιστεί και έκτοτε οι τοπικές Αρχές ψάχνουν να τον βρουν σε ακατοίκητα κτίρια και όπου αλλού τυχόν μπορεί να έχει βρει καταφύγιο με αρνητικά έως σήμερα αποτελέσματα και με υπαρκτούς φόβους για την ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αυτό το συνήθιζε ο αγνοούμενος και μετά από αρκετές ημέρες επέστρεφε πίσω, με τις αναζητήσεις βεβαίως για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται από Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές.

Τη δήλωση εξαφάνισης και την ενεργοποίηση του Silver Alert, έκανε η Νατάσα  Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, μέλος του επιστημονικού φόρουμ «στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και Εθελόντρια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

 

 

 

Πηγή  anikolouli.gr