Καλοκαίρι, η Ιδανική Περίοδος του Χρόνου για να Ενισχύσουμε την Υγεία μας -  Dr Tsoukalas

 

Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να παραμένουν με το βρεγμένο μαγιό για αρκετές ώρες! Η συνήθεια αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Και αυτό γιατί η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη του καλοκαιριού αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την εμφάνιση τους. Ειδικά για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τους μύκητες στα ευαίσθητα σημεία.

“Οι μύκητες και τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε σκοτεινά και υγρά μέρη, όπως τα μαγιό και τα αθλητικά ρούχα», δηλώνει η καθηγήτρια γυναικολογίας Alyssa Dweck στην ιατρική σχολή του Mount Sinai, στη Νέα Υόρκη. «Αν είστε ευαίσθητοι σε αυτού του είδους τα προβλήματα, τότε φορέστε αμέσως ένα στεγνό μαγιό και στεγνά εσώρουχα αν αθλείστε», προσθέτει.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ο κίνδυνος να εμφανίσουμε πρόβλημα με τα βρεγμένα ρούχα πολλαπλασιάζεται σε σχέση με την γενική κατάσταση της υγείας μας. Οι διαβητικές γυναίκες ή όσες παίρνουν θεραπεία και το ανοσιοποιητικό τους σύστημα είναι εξασθενημένο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αρπάξουν κάποια λοίμωξη αν μείνουν με το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο.

Για τους παραπάνω λόγους φροντίστε λοιπόν να κάνετε ένα γρήγορο ντους και να φορέσετε στεγνό μαγιό μετά το μπάνιο σας για να περιορίσετε τον κίνδυνο λοίμωξης.

Πάντως καλό είναι να γνωρίζετε ποια είναι τα συμπτώματα της μυκητίασης

– Φαγούρα, πόνος, φλεγμονή, ξηρότητα στον κόλπο

– Κολπικές εκκρίσεις

– Πρήξιμο και κοκκίνισμα στην περιοχή

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εκδηλώνετε τα παραπάνω συμπτώματα ώστε να χορηγηθεί έγκαιρα η απαραίτητη θεραπεία.

 

Πηγή  https://www.healthreport.gr/