Ο Ντέβον Αλεν, ο οποίος… κινείται με ιδιαίτερη επιτυχία, μεταξύ των δρόμων ταχύτητας και του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) -από τότε που υπέγραψε με τους Philadelphia Eagles τον Απρίλιο-, σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 110 μέτρα με εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε 12 δευτερόλεπτα και 84 εκατοστά.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του 27χρονου Αμερικανού, έγινε εχθές (12/6) στο Grand Prix της Νέας Υόρκης και ο Αλεν, άφησε πίσω του, τον Γκραντ Χόλογουεϊ (13.06) και τον Ντάνιελ Ρόμπερτς (13.17).

Μόλις δύο, είναι οι πρωταθλητές, που έχουν τρέξει τα 110μ με εμπόδια, ταχύτερα από τον Αλεν. Πρόκειται για τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αριες Μέριτς (12.80) και τον Χόλογουεϊ (12.81).

«Είχα αυτήν την επίδοση στα πόδια μου στην προπόνηση τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Απλώς έπρεπε να είναι… φρέσκα. Προπονούμαι με την ποδοσφαιρική ομάδα στην Φιλαδέλφεια και ένιωσα να διασκεδάζω με τα παιδιά. Αλλά τώρα, είμαι σε… λειτουργία πίστας για τις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό του, ο Αλεν και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό πράγμα, είναι να νιώθεις φρέσκος και να μπορείς να τρέχεις γρήγορα, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Στο ίδιο μίτινγκ, ο Κρις Κόλμαν έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τερματίζοντας στα 100 μέτρα, σε εννέα δευτερόλεπτα και 92 εκατοστά, ωστόσο, η καλύτερη επίδοση της χρονιάς, ανήκει ακόμα στον Κενυάτη, Φερνάντ Ομαγιάλα (9.85).