Γενική «εκκαθάριση» στις εκκολαπτόμενες χασισοφυτείες έκανε η Αστυνομία στην Κρήτη, με δυο μεγάλες επιχειρήσεις σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, τις οποίες κατηύθυνε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.! Στο πλαίσιο της εξερεύνησης κατασχέθηκαν κάτι λιγότερο από 3.000 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα με παράνομο οπλισμό.

Πιο αποδοτική αποδείχθηκε η επιχείρηση που οργανώθηκε την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από την τοπική Δίωξη Ναρκωτικών, με την συμμετοχή της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, της Ο.Π.Κ.Ε και του Τ.Α.Ε.. Κατά την διάρκειά της, με την καθοδήγηση του πιλότου του ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν πέντε διαφορετικές φυτείες με συνολικά 2.360 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και κατασχέθηκαν πλήθος αντικείμενα για την καλλιέργεια και άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των χασισοκαλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κοντά στον χώρο μίας φυτείας εντοπίσθηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επειδή σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μια πλήρης εγκατάσταση με εξοπλισμό για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, με δέκα δενδρύλλια ύψους ενός μέτρου που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα και ένα μαχαίρι και ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Εκατοντάδες δενδρύλλια, όπλα και ανιχνευτές μετάλλων στο Μυλοπόταμο

Στην επιχείρηση εξερεύνησης που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, συμμετείχαν 50 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Ο.Π.Κ.Ε., των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης που, με τις υποδείξεις του πιλότου του ελικοπτέρου, εντόπισαν 11 διαφορετικές τοποθεσίες στις οποίες καλλιεργούνταν συνολικά 525 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως ενός μέτρου.

Στους χώρους των φυτειών, κατασχέθηκαν αντικείμενα για την καλλιέργεια και άλλα πειστήρια που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ κοντά σε μια φυτεία εντοπίστηκαν να περιφέρονται δυο Έλληνες που ερευνάται αν συμμετείχαν στην καλλιέργεια. Όμως, συνελήφθησαν καθώς σε έρευνα που έγινε σε ένα παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο οίκημα το οποίο χρησιμοποιούν, βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, 346 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 600 κάλυκες, 25 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα μαχαίρι. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και δυο ανιχνευτές μετάλλων, με την προανάκριση να εξετάζει αν οι συλληφθέντες συμμετείχαν και σε παράνομες ανασκαφές!

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr