Πολλοί είναι πιο συνειδητοποιημένοι όσο μεγαλώνουν και διαπιστώνουν ότι πράγματα που τους άρεσαν στο παρελθόν τώρα πια δεν τους γεμίζουν. Μπορεί να είναι σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον για βιοποριστικούς λόγους ή γιατί φοβούνται να σπάσουν τη ρουτίνα τους ή μπορεί να άφησαν για λίγο πίσω την καριέρα τους για οικογενειακούς λόγους.

Αν αρχίζεις να νιώθεις ότι «δεν την παλεύεις», αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη και χωρίς καμία διάθεση για την εργασία σου, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξεις. Δεν έχει νόημα να μένεις κάπου που δεν σε γεμίζει και ίσως δεν σε εκφράζει. Το μόνο που μπορεί να καταφέρεις είναι να πάθεις εργασιακή εξάντληση. Και πίστεψέ με, είναι κάτι που δεν το θέλεις να συμβεί.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και ευκαιρίες, αρκεί βέβαια να κάνεις το βήμα και να τολμήσεις. Μπορεί στην αρχή να σου φανεί ακατόρθωτο και να απογοητευτείς, όμως αν δεν προσπαθήσεις σίγουρα δεν θα βρεις το κάτι διαφορετικό. Η επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της, είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών… Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις και να πιστεύεις στον εαυτό σου.

.
EVANTO/WOMENS LIFE.GR
.

Μπορείς να βρεις πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αναδεικνύουν την δημιουργικότητά σου. Ακόμα και αν είναι κάτι τελείως διαφορετικό και απροσδόκητο, δοκίμασέ το. Η ζωή είναι δική σου και αξίζει να τη ζήσεις όπως επιθυμείς. Γιατί καλώς ή κακώς πάνω από το ένα τρίτο του χρόνου σου καθημερινά, μην πω και παραπάνω, σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου. Οπότε πρέπει να βρίσκεις κάποια ευχαρίστηση σ’ αυτό που κάνεις και να μην είναι αγγαρεία.

Μία συμβουλή που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, είναι να κάνεις κάποια σεμινάρια ή να παρακολουθήσεις κάποια προγράμματα, για να έχεις μια καλύτερη άποψη για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει ή για τον καινούργιο κλάδο που θέλεις να ενταχθείς. Να φτιάξεις το βιογραφικό σου και να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία, όχι απλά να αναφέρεις τις προηγούμενες εργασιακές σου εμπειρίες. Εστίασε στο τι κέρδισες από το κάθε εργασιακό περιβάλλον και στο τι μπορείς να προσφέρεις σ’ ένα καινούργιο.

Μπορείς επίσης να αναφέρεις σε φίλους σου την καινούργια αρχή που σκέφτεσαι να κάνεις και μην φοβηθείς να το διαδώσεις, ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται και τι ευκαιρίες μπορούν να παρουσιαστούν στο δρόμο σου. Με το να μένεις κλεισμένη στο καβούκι σου, σίγουρα η μαγική λύση δεν θα βρεθεί από μόνη της, ούτε θα έρθει ουρανοκατέβατη. Μία εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι να ανανεώσεις το προφίλ σου στο LinkedIn (αν δεν έχεις ήδη, καιρός να κάνεις!) και να επιλέξεις ότι είσαι ανοιχτή σε εργασία και νέες προτάσεις.

Το παν είναι να το αποφασίσεις και να κάνεις μόνη σου την αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά και σίγουρα η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στα όνειρά σου. Η εμπειρία που έχεις κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος θησαυρός για το μέλλον σου!

Πρώτη δημοσίευση Womenslife.gr