Στην μακρινή Ανταρκτική, μόλις γεννήθηκε ένα φωκάκι…..  Η μαμά του φεύγει για να φέρει φαγητό και το φωκάκι, μένει μόνο του μέχρι να γυρίσει. Τι γίνεται όμως μέχρι να έρθει; Πόσους κινδύνους θα αντιμετωπίσει;

Σε αυτό το βιβλίο, της Βασιλικής Ρουμελιώτου, θα διαβάσουμε με όμορφο τρόπο και κατανοητό τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά,  πως να προστατέψουμε ένα παιδί από αγνώσοτυς.

Θα “εκπαιδευτούμε” στον τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήοσυμε ώστε να βοηθήσουμε ένα παιδί, από την βρεφική ακόμη ηλικία να ακούσει, να μάθει και να κατανοήσει και να μάθει πως να προστατευτεί από ανθρώπους που πιθανόν να θέλουν να το βλάψουν.

Και αυτό το τόσο σημαντικό νόημα, το περνάμε στα παιδιά, χωρίς να τα τρομοκρατήσουμε και να τα φοβίσουμε αλλά ανάλογα από την ηλικία, να του θέσουμε ερωτήματα, όπως αυτά που θα διαβάσετε στο βιβλίο, και έτσι να ξέρει το παιδί πως να σκεφτεί και πως να αντιδράσει.

“Η εκπαίδευση σε θέματα αυτοπροστασίας είναι, ίσως, ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που πρέπει να δώσει ένας γονιός στο παιδί του. Στο βιβλίο θα βρείτε συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση του παραμυθιού μας.”

Σε αυτό το υπέροχο βιβλίο, λοιπόν  θα βρείτε οδηγίες για γονείς αλλά και για εκπαιδευτικούς, αλλά και μάσκες – από το φωκάκι και τους υπόλοιπους ήρωες του βιβλίου-για να να τις κατασκευάσουν τα παιδιά και να παίξουν.

Στην ουσία είναι ένα εκπαιδευτικό, σημαντικό βιβλίο για να μιλήσουμε για ένα πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα, που απευθείνεται σε παιδιά από 3 έως 7 χρονών, αλλά και μεγαλύτερα.

Mary Kat