Λούνα παρκ: Από πού κρατά η σκούφια του

Τις στιγμές του ατυχήματος περιγράφει τραυματίας

Στο μεταξύ, ένας από τους τραυματίες με γάζες στο κεφάλι και εμφανή τα σημάδια σε όλο το σώμα από το ατύχημα περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χθες το βράδυ οι στιγμές χαράς μετατράπηκαν σε εφιάλτη.

«Εγώ χτύπησα έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στα πλευρά μου. Έχω χτυπήσει και από την άλλη μεριά, τον ώμο μου δεξιά. Και το πόδι μου», αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος τονίζει μεταξύ άλλων, πως δεν σηκώθηκαν ποτέ από το βαγόνι: «Δεν σηκωθήκαμε καθόλου από το βαγόνι ή δεν κάναμε το οτιδήποτε, προσγειώνοντας από την κατηφόρα τελοσπάντων το βαγόνι δεν υπήρχε καν νερό. Η τροχαλία από το βαγόνι, δεν φρέναρε καν το βαγόνι και ουσιαστικά εκτροχιάστηκε γιατί φύγαμε ευθεία στη στροφή και ουσιαστικά φύγαμε απέξω λόγω ότι δεν υπήρχε νερό ή κάτι άλλο να μας φρενάρει».

Στη συνέχεια ο τραυματίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήρθε ένας όχι σε εμένα, στο άλλο το παιδί που έχει ρήξη σπλήνας και του είπε ότι και καλά ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς, ότι εσείς ουσιαστικά σηκωθήκατε στο βαγόνι εν κινήσει και ότι τα πράγματα ουσιαστικά δεν έγιναν έτσι».

 

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα έγινε γύρω στις 11 το βράδυ όταν τέσσερα άτομα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που επέβαιναν σε τρενάκι, για άγνωστους έως τώρα λόγους εκσφενδονίστηκαν από το βαγόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Ειδικότερα, μία νεαρή 21 ετών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, καθώς φέρει σοβαρές κακώσεις στον θώρακα, ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, μία 22χρονη με διάσειση στη Νευροχειρουργική Κλινική και είναι έκτος κινδύνου, και ένας 25χρονος με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το πόδι, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρχικά πήρε εξιτήριο, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο μετά από έντονη δυσφορία. Ενδέχεται να πάρει αργά το απόγευμα εξιτήριο.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του λούνα παρκ ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε και θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Τι έδειξε ο έλεγχος του πραγματογνώμονα στο παιχνίδι

Εξάλλου σήμερα Τετάρτη φορέας πιστοποίησης πραγματοποίησε επιθεώρηση στο λούνα παρκ Allou! Fun Park στο Ρέντη, εξαιτίας του ατυχήματος που σημειώθηκε στο παιχνίδι.

Όπως ανέφερε ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), δεν διαπιστώθηκε κάποια δυσλειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας στο παιχνίδι το οποίο εκτοξεύθηκε για άγνωστο λόγο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

«Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του» αναφέρεται από την TÜV.

Η ανακοίνωση του λούνα παρκ

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση του, το λούνα παρκ ενημερώνει εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι σε ισχύ, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Η εταιρεία αναφέρει εξάλλου ότι προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, η βάρκα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία η οποία έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους.

 

Πηγη https://www.cnn.gr/