Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα είναι καλοκαιρινός, με τις υψηλές θερμοκρασίες να υποχωρούν  από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υδράργυρος τις πρώτες δύο ημέρες του Οκτωβρίου θα φτάσει ακόμα και τους 36 βαθμούς, όμως η ανατροπή έρχεται ήδη από την Κυριακή.

Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνους ανέμους και καταιγίδες από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

 

πηγη protothema.gr