Χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να γυριστεί η ταινία «Avatar:The Way of Water» και μόλις λίγα λεπτά για να αναστατωθούν οι φιλόζωοι με ένα κόλπο που αφορούσε ζωντανά, αιχμάλωτα δελφίνια στην πρεμιέρα την Ιαπωνία το Σάββατο, σύμφωνα με το Yahoo News.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον και οι ηθοποιοί Ζόι Σαλντάνια, Σαμ Γουόρθινγκτον και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ παρακολούθησαν την πρεμιέρα στο Τόκιο, στην οποία τα δελφίνια έκαναν διάφορα κόλπα σε μια πισίνα υπό τη συνοδεία ορχηστρικής μουσικής.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου», αστειεύτηκε ο Κάμερον για να συνεχίσει: «Αγαπώ αυτά τα ζώα, αγαπώ την ευφυΐα τους».

Οι λάτρεις των δελφινιών όμως είχαν αντίθετη άποψη και εξέφρασαν «σπαραγμό» και «θυμό» για το θέαμα. Ορισμένοι απείλησαν μάλιστα να μποϊκοτάρουν εντελώς την ταινία.

«Θα ήθελα πολύ να δω τον Τζέιμς Κάμερον να δεσμεύεται ότι δεν θα παρακολουθήσει ποτέ ξανά παράσταση δελφινιών και ότι θα καταγγείλει τη σκληρή αιχμαλωσία και σφαγή δελφινιών που συμβαίνει στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας», ζήτησε η ακτιβίστρια Μπέιλι Μέισον από τον σκηνοθέτη.

Οι ακτιβιστές για την προστασία των ζώων λένε ότι αρχικά πίστευαν ότι τα θηλαστικά είχαν παραχθεί ψηφιακά επειδή ο Κάμερον είναι χορτοφάγος και δημιουργεί ταινίες με έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα.

Η Lisa Lange, ανώτερη αντιπρόεδρος επικοινωνίας της οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals, δήλωσε ότι νόμιζε ότι τα δελφίνια ήταν animatronics ή ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο είδος «κινηματογραφικής μαγείας» – αλλά όσο περισσότερο παρακολουθούσε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσε ότι ήταν αληθινά.