Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε κρίσιμης σημασίας υποδομές στο Κίεβο σήμερα το πρωί ενώ εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Ντνιπρόφσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν σειρά εκρήξεων στο Κίεβο πριν ηχήσουν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο Κίεβο. Αξιωματούχοι είπαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Πυραυλική επίθεση κατά εγκαταστάσεων υποδομής κρίσιμης σημασίας. Οι λεπτομέρειες ελέγχονται», δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανέφερε ότι επλήγη εγκατάσταση υποδομής, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

«Εκρήξεις στην περιοχή Ντνιπρόφσκι. Όλες οι υπηρεσίες κατευθύνονται στο σημείο. Μείνετε στα καταφύγιά σας!», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

 

Ο ίδιος δήλωσε ότι θραύσματα πυραύλου έπεσαν σε σημείο χωρίς κατοικίες στην περιοχή Χολοσίφσκι, στο δυτικό τμήμα του Κιέβου.

Την ίδια ώρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει πως οι μάχες στην πόλη Σολεντάρ στην νοτιοανατολική Ουκρανία συνεχίζονται, αντικρούοντας τις ανακοινώσεις της Μόσχας περί νίκης των ρωσικών δυνάμεων και ολοσχερή κατάληψη της.

«Ο σκληρός αγώνας για το Ντονέτσκ συνεχίζεται», είπε ο κ. Ζελένσκι. «Η μάχη για την Μπαχμούτ και τη Σολεντάρ, για την Κρεμνίνα, για άλλες πόλεις και χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας μας συνεχίζεται».

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν τη ρωσική ανακοίνωση χθες το πρωί πως η Σολεντάρ καταλήφθηκε, έπειτα από εβδομάδες σφοδρών εχθροπραξιών, μαχών από σπίτι σε σπίτι. Αν η ανακοίνωση αληθεύει, πρόκειται για την πρώτη κατάληψη από τον ρωσικό στρατό ουκρανικής πόλης από τον Ιούλιο, όταν κατέλαβε τη Λισιτσάνσκ.

 

Πηγη  https://www.newsbomb.gr/