Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο iatropedia.gr ο κ. Εξαδάκτυλος, o πρώτος και πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει κανείς, εάν κάποιος που δηλώνει «γιατρός» έχει πράγματι πτυχίο ιατρικής και ασκεί νόμιμα το ιατρικό λειτούργημα, είναι να απευθυνθεί στους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους, ή να επισκεφθεί τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.

«Το μητρώο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι υπό κατάσκευή. Όμως, στους Ιατρικούς Συλλόγους κάθε περιοχής, υπάρχουν τα μητρώα των γιατρών. Δηλαδή αν ένας γιατρός είναι στη Θεσσαλονίκη και μπει κάποιος στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, θα δει εάν είναι πράγματι γιατρός ή όχι. Εμένα θα με βρει κανείς στον Ιατρικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, τον Γιώργο Πατούλη θα τον βρει κανείς στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας κ.ο.κ. Είναι αναρτημένες οι πληροφορίες και είναι εύκολα προσβάσιμες στον πολίτη”, αναφέρει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Κάποια πράγματα φωνάζουν από μακριά»

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ απαριθμεί Τα 7 βασικά λάθη που έκανε ο ψευτογιατρός, ο οποίος κατηγορείται μέχρι στιγμής για τον θάνατο 5 ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά Πλάκας)/

Όπως λέει, ένας αληθινός και σοβαρός γιατρός ποτέ δεν θα έκανε τα παρακάτω σφάλματα:

Ποτέ ο γιατρός δεν απευθύνεται στον ασθενή. «Ποιος γιατρός απευθύνεται στους ασθενείς του για να τους κάνει καλά και όχι το ανάποδο; Ο ασθενής πάει στον γιατρό και όχι το αντίστροφο», λέει ο Α. Εξαδάκτυλος.

Ποτέ ο γιατρός δεν λέει ποιους έχει ασθενείς. «Ο σοβαρός γιατρός που έχει για πελάτη του κάποιον επώνυμο δεν βγάζει αυτήν την πληροφορία από το στόμα του. Διότι υπάρχει ένα ιατρικό απόρρητο, που αν ο γιατρός είναι τόσο σοβαρός και σπουδαίος -όσο έλεγε ο συγκεκριμένος ότι είναι- το τηρεί. Κι αν είσαι γιατρός του Μητσοτάκη το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα το πεις πουθενά και ποτέ σε κανέναν», τονίζει.

 

Ποτέ ο γιατρός δεν πουλάει φάρμακα. «Ποιος γιατρός έχει τα μπουκαλάκια στο συρτάρι του και τα πουλάει; Ο γιατρός θα σου γράψει το φάρμακο κι αν δεν μπορείς να το πάρεις στο σπίτι σου, θα σου πει που πρέπει να πας για να σου το χορηγήσουν. Δεν γυρνάει ο γιατρός με τα μπουκαλάκια στην τσάντα να τα πουλάει», σχολιάζει.

 

Ποτέ γιατρός δεν συνοδεύει τον ασθενή του σε Ιατρικό Κέντρο στη Γερμανία. «Τους ασθενείς τους παραπέμπουμε ενδεχομένως σε κάποιο Κέντρο. Τους στέλνουμε. Ακόμη κι αν πάμε να χειρουργήσουμε τον ασθενή μας κάπου αλλού, θα τον συναντήσουμε εκεί. Δεν θα ταξιδέψουμε μαζί του, εκτός εάν έχουμε ιδιαίτερη και στενή κοινωνική σχέση», σημειώνει.

 

Ποτέ γιατρός δεν διατείνεται ότι ξέρει τη μία και μοναδική θεραπεία, που δεν την ξέρει κανένας άλλος. «Σε μια εποχή που η γνώση μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός και εφαρμόζεται εφόσον επαληθευτεί, ποτέ ένας σοβαρός γιατρός δεν κάνει τέτοια δήλωση».

 

Δεν υπάρχουν θεραπείες που κοστίζουν 135.000 ευρώ στην Ελλάδα. «Που ακούστηκαν τα 135.000 ευρώ για θεραπείες τέτοιου είδους; Αυτά τα ποσά θα τα δώσεις μόνο εάν πρέπει να πας στο εξωτερικό για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, σ’ ένα πολύ μεγάλο Κέντρο. Αλλά στην ελληνική πραγματικότητα και βαριά επέμβαση αν χρειαστεί να κάνεις, νευροχειρουργική στον εγκέφαλο ή σοβαρή καρδιολογική, τέτοια ποσά δεν θα δώσεις. Ακόμη και τα bypass που είναι βαριές επεμβάσεις δεν έχουν τέτοια κοστολόγια στην Ελλάδα», εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλος.

 

Οι πειραματικές θεραπείες είναι δωρεάν για τους ασθενείς και γίνονται μόνο σε νοσοκομεία. «Αν μπει κάποιος σε πειραματικό πρωτόκολλο δεν πληρώνει. Οι πειραματικές θεραπείες γίνονται μόνο μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Ενημερώνεται ο ασθενής ότι είναι μια πειραματική θεραπεία, υπογράφει ότι αποδέχεται και θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη θεραπεία με την ελεύθερη βούλησή του και δεν πληρώνει τίποτα», καταλήγει.

 

iatropedia.gr