Σοκάρουν οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας από συμμαθήτριά της μέσα στην τάξη τους σε σχολείο στη Σκωτία. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια μαθήματος σε γυμνάσιο στα ανατολικά της χώρας.

Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από συνομήλική της μέσα στην τάξη – Draxmes.gr

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου απεικονίζεται μια πολύ άγρια επίθεση, που δείχνει τη νεαρή κοπέλα να μπαίνει τρέχοντας στην τάξη, να ρίχνει κάτω τη συμμαθήτριά της και να της επιτίθεται χτυπώντας τη με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα ενώ οι μαθητές παρακολουθούν εμβρόντητοι.

Η επίθεση σταμάτησε μόνο όταν επενέβη εκπαιδευτικός. Το βίντεο των 14 δευτερολέπτων τραβούσε κάποιος άλλος συμμαθητής των δύο μαθητριών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε τάξη στην Ακαδημία Waid στο Anstruther, μια παραλιακή πόλη στο Fife της Σκωτίας, στις αρχές της εβδομάδας και έρχεται να προστεθεί στις προειδοποιήσεις για αύξηση της βίας στα σχολεία της Σκωτίας.

Οι γονείς της δράστιδας ανέφεραν ότι η κόρη τους είχε πέσει θύμα bullying για μήνες, κάτι που δεν αντιμετωπίστηκε από το σχολείο και αφέθηκε να κλιμακωθεί.

 

Αρχικά το σχολείο αντιμετώπισε την επίθεση ως ενδοσχολικό πρόβλημα, όμως ακολούθησε δεύτερη επίθεση, έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Το θέμα έφτασε μέχρι και την τοπική βουλή της Σκωτίας. Η πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζον παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να στηριχθούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που δέχονται επιθέσεις.

 

Πηγη cnn.gr