Άνοιξε η γη και κατάπιε τον Χαράλαμπο Ζιωτόπουλο 45 χρόνων. Ο άτυχος άνδρας από το Αρτεμίσιο Αρκαδίας, εργαζόταν ως υδραυλικός και παράλληλα ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες με τον πατέρα του.

Τα ίχνη του χάθηκαν το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα θα πήγαινε με το αγροτικό του αυτοκίνητο στην Τρίπολη να καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μία υπόθεση εμπρησμού.

Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού, μεταξύ Λεβιδίου και Κανδύλας μία ημέρα μετά, από το στίγμα του κινητού του. Ήταν σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από το σπίτι του και σε αντίθετη πορεία από αυτή που θα είχε για Τρίπολη.

Δε φαινόταν από το δρόμο και η πόρτα της περίφραξης του χωραφιού όπου είχε αφεθεί, ήταν κλειστή. Τα κλειδιά και τα κινητά του αγνοούμενου δεν βρέθηκαν. Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους συγγενείς του, που φοβούνται τα χειρότερα.

Εκείνο το πρωί ο Μπάμπης μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του και τον ενημέρωσε πως κατευθυνόταν προς την Τρίπολη για να καταθέσει. Από εκεί και μετά, χάθηκαν όλα.

Μία εβδομάδα πριν την εξαφάνιση, ξέσπασε πυρκαγιά στην αποθήκη που βρισκόταν στο χώρο των κτημάτων που νοίκιαζε. Η αποθήκη που είχε άχυρα και καρπούς, ανήκε σε άλλον χωρικό.

Κοντά στην αποθήκη είχε αφήσει το βυτίο της οικογένειας και είχε εκφράσει φόβους πως οι χωρικοί θα τον έμπλεκαν σ’ αυτή την πυρκαγιά.

Ο πατέρας του Μπάμπη έχει κινήσει γη και ουρανό για να τον βρει. Μίλησε στο «Τούνελ» από το σπίτι που έμενε με τον γιο του στο Αρτεμίσιο και στη συνέχεια οδήγησε την κάμερα στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο.

«Βρήκαμε το αυτοκίνητο κλειδωμένο…»

«Στη διαδρομή προς το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο μπορεί να τον έχει καταγράψει κάποια κάμερα, γιατί εκεί είναι και το αστυνομικό τμήμα. Δε γνωρίζω εγώ λεπτομέρειες, αλλά η αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοφάνης.

«Όταν ήρθαμε εμείς εδώ η πόρτα ήταν κλειστή και κλειδωμένη και το αυτοκίνητο μέσα στο χωράφι. Ο Μπάμπης ερχόταν εδώ γιατί καλλιεργούσε αυτά τα χωράφια. Πρέπει να ξέρεις για να έρθεις γιατί είναι δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα γύρω χωριά έχουν ερευνηθεί από την Ασφάλεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα», κατέληξε.

«Κάποιος τον πήρε από εδώ…»

«Έφυγε από το σπίτι την Πέμπτη το πρωί και την Παρασκευή το απόγευμα βρέθηκε το αυτοκίνητο εδώ στα χωράφια από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Ήρθαμε μαζί με την αστυνομία στο σημείο. Στο ντουλάπι του αυτοκινήτου βρέθηκαν το δίπλωμα και η ταυτότητά του. Έχει ερευνηθεί η περιοχή από την Ασφάλεια Τριπόλεως με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και drone, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα», ανέφερε.

«Κάποια στιγμή άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο που ήταν κλειστό, αλλά κανείς δε μίλησε. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, βρέθηκε ότι έκλεισε εδώ στην περιοχή. Όπως δείχνει η τοποθεσία, κάποιος τον πήρε», πρόσθεσε.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα και τη συγκίνησή του, είπε με τρεμάμενη φωνή:

«Μου λείπει. Θέλω να μου βρείτε το παιδί μου. Εάν έχει επιλέξει να ζήσει κάπου αλλού, είναι υποχρεωμένος να μου το πει κι εγώ θα του δώσω την ευχή μου.»

«Εγώ βρήκα το αυτοκίνητο του Μπάμπη…»

Ο μάρτυρας που εντόπισε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου στο χωράφι που εργαζόταν, μίλησε στο «Τούνελ» για τα όσα αντίκρυσε, αλλά και για το τι πιστεύει πως έχει συμβεί στον συγχωριανό και φίλο του.

«Ερχόμουν με το τρακτέρ και είδα το αυτοκίνητο του Μπάμπη. Τον φώναξα, αλλά δεν πήρα απάντηση. Ήταν γύρω στις τρεις το μεσημέρι. Πληροφορήθηκα την επόμενη ημέρα για την εξαφάνιση από τον πατέρα του που ήρθε και τον έψαχνε σ’ εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Για το σενάριο να έχει φύγει ο φίλος του οικειοθελώς, είπε:

«Κανένας δε φεύγει μόνος του, υπάρχουν άτομα…».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ήθελε κάποιος να τον βλάψει.

«Καμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται. Ήταν ένα εργατικό παιδί, δεν είχε οικονομικές δυσκολίες. Δεν ξέρω τι μπορεί να του έχει συμβεί.»

Τι λένε μάρτυρες για τη φωτιά…

Το «Τούνελ» ερευνώντας σε βάθος την εξαφάνιση του Μπάμπη, εντόπισε και μίλησε με μάρτυρες.

Ο ιδιοκτήτης μίας καφετέριας του χωριού, αναφέρθηκε στο υλικό από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος που έχει καταγράψει ένα όχημα την ώρα της φωτιάς.

«Υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί να περνάει ένα αυτοκίνητο με αναμμένα τα φώτα. Φαίνεται να φεύγει από το δρόμο που ξέσπασε η φωτιά, εκεί που ήταν η αποθήκη και ξαφνικά τη δείχνει να γίνεται παρανάλωμα. Ο Μπάμπης ήταν εδώ εκείνο το βράδυ και έφυγε ανήσυχος να δει τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την έρευνα της εκπομπής, προέκυψε ότι κάμερες έχουν καταγράψει και άλλα αυτοκίνητα στο σημείο, δεν διακρίνονται όμως πινακίδες και είναι δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

Ένας άλλος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε τον αγνοούμενο την ημέρα της εξαφάνισης.

«Τον είδα εκείνη την ημέρα που χάθηκε με το άλλο αυτοκίνητο που είχε, γύρω στις δέκα και μισή το πρωί, πριν τη διασταύρωση για Αθήνα σε μία στροφή. Ήταν μόνος του στο αμάξι. Μπορεί να πήγαινε και σε κάποιο άλλο χωριό, δεν το γνωρίζω. Φοβόταν μήπως μπλέξει με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει λίγες ημέρες νωρίτερα», είπε.

Διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο αυτοκίνητο που λέει ο μάρτυρας, δεν είχε μετακινηθεί και πιθανότατα ο ίδιος να μπέρδεψε την ημέρα που τον είδε.

Ο Χαράλαμπος Ζιωτόπουλος είναι εύσωμος, έχει ύψος 1.80 και όταν χάθηκε φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, μπλε μπουφάν, μαύρη μπλούζα και άσπρα μπλε αθλητικά παπούτσια.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Missing Alert.

 

 

Πηγη  https://anikolouli.gr/