«Αν μου συμβεί κάτι, θα είναι ο πρώτος ύποπτος» είχε γράψει για τον σύζυγό της- Κρίθηκε ένοχος ότι την δηλητηρίαζε με αντιψυκτικό

Ένας άνδρας από το Γουισκόνσιν κρίθηκε ένοχος εκ νέου για την δολοφονία της γυναίκας του, μέσα στο σπίτι τους το 1998.

Ο 63χρονος Mark Jensen είχε καταδικαστεί για δολοφονία από πρόθεση για τον θάνατο της 40χρονης συζύγου του Julie Jensen.

Το 2018 είχε κριθεί ένοχος αλλά η ποινή του ακυρώθηκε το 2021 όταν το Ανώτατο Δικαστήριο του Γουισκόνσιν έκρινε ότι ένα γράμμα που είχε γράψει η Julie Jensen εμπλέκοντας τον σύζυγό της στον θάνατό της, παραβίαζε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, όπως ανέφερε το WTMJ.

«Ο Mark Jensen είναι ένας από τους πιο βάναυσους, ψυχρούς ανθρώπους που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας Bob Jambois μετά την ετυμηγορία.

«Να ξαπλώνει δίπλα στη γυναίκα του τη νύχτα καθώς αυτή λαχανιάζει, μάχεται να ζήσει, αλλά προσπαθεί να επιζήσει, περιμένοντάς την να πεθάνει» είπε.

Οι εισαγγελείς στη νέα δίκη υποστήριξαν ότι ο Mark Jensen δηλητηρίαζε σταδιακά τη σύζυγό του με αντιψυκτικό και υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι για να την πνίξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η υπεράσπιση του Jensen ισχυρίστηκε ότι εκείνη αυτοκτόνησε.

«Ο Mark Jensen δεν σκότωσε τη σύζυγό του» είπε ο υπερασπιστής του Jeremy Perri στους ενόρκους κατά την ολοκλήρωση της αγόρευσής του. «Αυτό το ξέρουμε από την επιστήμη, το γνωρίζουμε από την αυτά που είπε η Julie Jensen στην γιατρό της» είπε.

«Παρακαλώ σκεφτείτε τις ερωτήσεις που κάναμε στους μάρτυρες σε αυτήν την υπόθεση. Αυτή η υπόθεση είναι τραγική σε τόσα πολλά επίπεδα. Υπάρχει κατάθλιψη. Υπάρχει αυτοκτονία. Και υπάρχει ένας αθώος σε δίκη για ανθρωποκτονία», είπε ο Perri, σύμφωνα με το WTMJ.

«Ο Mark Jensen είναι αθώος και σας ζητάμε να επιστρέψετε μια ετυμηγορία αθωότητας», είπε.

Μετά την ετυμηγορία, ο Jambois είπε ότι ήταν χαρούμενος με το γεγονός ότι το γράμμα της Julie δεν κρίθηκε ως απαραίτητο στοιχείο για την ετυμηγορία, είπε στο CBS 58.

Ο Jambois είπε ότι η Julie έγραψε το γράμμα προς το Αστυνομικό Τμήμα, εμπλέκοντας τον σύζυγό της στις 21 Νοεμβρίου 1998 και το έδωσε στον γείτονά της για να το παραδώσει στην αστυνομία. Πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου 1998.

«Αν μου συμβεί κάτι, θα είναι ο πρώτος ύποπτος», έγραψε.  «Η σχέση μας έχει επιδεινωθεί. Ξέρω ότι δεν με συγχώρεσε ποτέ για τη σύντομη σχέση που είχα πριν από επτά χρόνια… Τέλος πάντων, δεν καπνίζω και δεν πίνω… Ο Mark θέλει να πίνω περισσότερο μαζί του τα βράδια. Δεν το κάνω. Ποτέ δεν θα αυτοκτονούσα επειδή έχω τα παιδιά μου – είναι τα πάντα για μένα!».

«Προσεύχομαι να κάνω λάθος και να μην συμβεί τίποτα… αλλά είμαι καχύποπτη για την ύποπτη συμπεριφορά του Mark και φοβάμαι για τον πρόωρο θάνατό μου».

Ο Mark Jensen αναμένεται να καταδικαστεί τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες του People