Η δίωξη για ανθρωποκτονία που ασκήθηκε στον γιο του θύματος, έφερε τα πάνω – κάτω στο νησί και αναστάτωσε την οικογένειά του.

Αν και η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι βαριά, δεν εκδόθηκε από τον Ανακριτή ένταλμα σύλληψης και κυκλοφορεί ελεύθερος. Η πρωτοφανής για τέτοιο ειδεχθές έγκλημα εξέλιξη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε νομικούς κύκλους, που επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχει στην κλειστή κοινωνία, μία τέτοια απόφαση.

Ο ίδιος που αναζητούσε επί μήνες στο «Τούνελ» τον δολοφόνο του πατέρα του, ενημέρωσε την εκπομπή για τις εξελίξεις, αποστέλλοντας μάλιστα το σχετικό δικαστικό έγγραφο, με το οποίο του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή, αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» που έχει στηθεί σε βάρος του.

Η κατηγορία…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο, τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του, ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει τους μάρτυρες που τον άκουγαν, ώστε να αλλάξουν τις καταθέσεις τους γιατί αυτές τον ενοχοποιούσαν».

«Ξέχασα να πω τέσσερα πραγματάκια στην Ασφάλεια…»

Ο Βαγγέλης μίλησε στο «Τούνελ» και μετά την πολύωρη εξέτασή του στην αστυνομία.

«Ερχόμενος από την παλιά πόλη για το σπίτι της μάνας μου, ξαφνικά είδα δύο αμάξια από τα οποία βγήκαν έξι άτομα. Ήρθαν και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω για να δώσω μία κατάθεση για πέντε – δέκα λεπτά και πως μετά θα έφευγα. Αυτά τα πέντε – δέκα λεπτά, έγιναν είκοσι τέσσερις ώρες και βγήκα γύρω στις 10:30 το επόμενο πρωί», ανέφερε ο γιος του θύματος.

«Είχα απλώς παραβλέψει να τους πω κάποια πράγματα, όπως δηλαδή το μήνυμα του μάρτυρα που το έχει αναφέρει η κυρία Νικολούλη στην εκπομπή της και παραδέχτηκα αμέσως ότι το είχα στείλει εγώ. Ήταν βλακεία μου που δεν το είχα πει στην αστυνομία. Είπαν πως έπεσα σε πάρα πολλές αντιφάσεις, απλώς ξέχασα να τους πω δύο – τρία πραγματάκια.»

Ο ίδιος είπε στο «Τούνελ» πως όταν του παρουσίασαν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αιτιολογήσετε τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν πάνω στην τσάντα του ως εξής:

«Όταν μπήκα μέσα στο σπίτι του πατέρα μου στις 14 Ιουνίου, η πρώτη μου κίνηση ήταν να βγάλω το σακβουαγιάζ μου και να το αφήσω πάνω στον καταψύκτη. Εκεί λένε ότι υπήρχε μία πετσέτα με αίματα και ότι την έπιασα εγώ και την έβαλα πάνω από την τσάντα μου. Αυτές οι κηλίδες αίματος, είναι από τραυματισμό μου στα απορριμματοφόρα γιατί έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Με κατηγορούν μέχρι και γι’ αυτό…» (Το αίμα ανήκει στον πατέρα του.)

Συνεχίζοντας την ίδια γραμμή ανέφερε στον δημοσιογράφο της εκπομπής:

«Ξέχασα απλώς να τους πω κάποια πραγματάκια, δεν έκανα κάτι επίτηδες για να κρύψω στοιχεία. Δεν φταίω εγώ που δεν με κατέγραψαν οι κάμερες μία ημέρα πριν βρεθεί νεκρός. Άλλωστε εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στα καταγραφικά. Μου διέφυγε να τους πω ότι έκατσα τρεις ώρες μαζί του την προηγούμενη μέρα. Ήταν αμέλειά μου που δεν τους είπα ότι ήμουν στο σπίτι του εκείνη την ημέρα.»

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντίφαση και την ώρα που τα έλεγε όλα αυτά στον ρεπόρτερ.

Ενώ στην αρχή του τηλεφωνήματος ανέφερε πως την ημέρα πριν βρεθεί νεκρός ο πατέρας του, είχε πάει στο σπίτι του γύρω στις 12:00 το μεσημέρι για δέκα με δεκαπέντε λεπτά, στη συνέχεια και μετά από την επιμονή του δημοσιογράφου, παραδέχθηκε πως πήγε γύρω στις 15:00 και για περίπου τρεις ώρες!

«Είμαι πολύ σοκαρισμένος και η ψυχολογική μου κατάσταση είναι πολύ χάλια. Όχι ότι έχω τρομάξει, απλώς είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που εισέπραξα εκεί μέσα πάλι.»

Όταν ο Βαγγέλης ήρθε στο «Τούνελ» να δει φως στη δολοφονία του πατέρα του…

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμενος απευθύνεται στην Αγγελική Νικολούλη για να ρίξει «φως» στη στυγερή δολοφονία συγγενή του. Όμως, η ιστορία του άνδρα, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με άγριο και βασανιστικό τρόπο τον ίδιο του τον πατέρα, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το κουβάρι της δολοφονίας του Γιώργου Καρυώτη 75 χρόνων στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, άρχισε να ξετυλίγεται στην πρώτη εκπομπή του «Τούνελ» για τη φετινή σεζόν, στις 14 Οκτωβρίου του 2022.

Ο γιος του θύματος, Βαγγέλης, βρέθηκε στο στούντιο, προκειμένου να κάνει έκκληση να εντοπιστεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον πατέρα του. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, το τηλεφωνικό κέντρο δεχόταν καταιγισμό πληροφοριών και στοιχείων, που στοχοποιούσαν τον  κατηγορούμενο, χωρίς όλα αυτά να βγουν στη δημοσιότητα.

Τόσο στην πρώτη εκπομπή, όσο και στις δύο ζωντανές συνδέσεις από το νησί των Ιπποτών, η Αγγελική Νικολούλη και οι ειδικοί καλεσμένοι που βρίσκονταν στο στούντιο, έθεταν στον φερόμενο ως δράστη συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο ίδιος όμως, φαινόταν να έρχεται σε αμηχανία και να αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Όποιος ξέρει κάτι και δεν θέλει να πάει στην Ασφάλεια, ας πάρει ανώνυμα στην εκπομπή σας για να πιάσουμε τον δολοφόνο του πατέρα μου», είπε κάνοντας έκκληση. Ο ίδιος αρνούνταν πως έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του:

«Είχα βρεθεί στο στόχαστρο, αλλά δεν είχα διαφορές με τον πατέρα μου. Ούτε οικονομικά, ούτε κληρονομικά».

Οι μαρτυρίες στο «Τούνελ»…

Η παρουσιάστρια περιγράφοντας στον φερόμενο ως δράστη τον τρόπο που βρέθηκε νεκρός ο πατέρας του, επεσήμανε το σχοινί που ήταν περασμένο στο λαιμό του. Ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν του πατέρα του και βρισκόταν στην αποθήκη δίπλα στο σπίτι, κάτι που δεν είχε αναφέρει στις Αρχές!

Κομβική για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν η παρουσίαση μίας σημαντικής μαρτυρίας στο «Τούνελ».

«Ήταν τρεις με τέσσερις παρά τα ξημερώματα που είδα μάλλον τον δράστη να μπαίνει ή να βγαίνει από το σπίτι του Γιώργου Καρυώτη κλείνοντας την πόρτα. Κρατούσε μία σακούλα και φορούσε εργατικά ρούχα. Μετά δέχτηκα ένα μήνυμα από άγνωστο αριθμό, που μου ζητούσε να βρεθούμε και να μιλήσουμε χωρίς να το μάθει κάποιος. Δεν έδωσα βάση και δεν απάντησα. Μου ξανά έστειλε ότι είναι σημαντικό “να μου πεις τι είδες χωρίς να το μάθει κάποιος”», είπε ο μάρτυρας.

Όταν ακούστηκε η συγκεκριμένη μαρτυρία, ο γιος του θύματος θέλησε να παρέμβει και να δώσει απαντήσεις που «πάγωσαν» τους παρευρισκόμενους στο στούντιο της εκπομπής.

«Αγγελική, εγώ έστειλα το μήνυμα γιατί ήθελα να μάθω τι είδε. Ήμασταν όλη η οικογένεια μαζί και το έστειλα. Αμφιβάλλω αν το ξέρει η Αστυνομία. Εγώ θα το καταθέσω αυτό», απάντησε ο κατηγορούμενος και συνέχισε να εξαπολύει κατηγορίες κατά ενός ανθρώπου που φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με τον Γιώργο Καρυώτη, πριν βρεθεί νεκρός.

Μία εβδομάδα μετά, στην εκπομπή της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου του 2022, ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Νίκος Κοντορούσης βρέθηκε και πάλι στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αγγελική Νικολούλη έλαβε ένα μήνυμα και ζήτησε να συνδεθεί άμεσα με τη Ρόδο.

«Πριν πας σπίτι του πατέρα σου και τον βρεις νεκρό, του τηλεφώνησες;», ρώτησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με τον κατηγορούμενο να το αρνείται κατηγορηματικά. Τώρα, φέρεται να τηλεφώνησε παρουσία συναδέλφων του και να απευθύνθηκε στον πατέρα του, ο οποίος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, εκείνη την ώρα ήταν δολοφονημένος. Το τηλεφώνημα ήταν παραπλανητικό.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το «Τούνελ» πραγματοποίησε νέα εκπομπή για την άγρια δολοφονία του βιοπαλαιστή από τη Ρόδο. Η δημοσιογράφος της «Δημοκρατικής», Μαίρη Φώτη ήταν σε ζωντανή σύνδεση και ο φερόμενος ως πατροκτόνος, έκανε έκκληση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να παρέμβει και να βγουν άμεσα τα αποτελέσματα του DNA που θα «έδειχναν» τον δολοφόνο.

«Έρχονται Χριστούγεννα και δεν θα έχω τον πατέρα μου», έλεγε τότε ο γιος, που πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία του.

Όταν ο Βαγγέλης ζητούσε στο «Τούνελ» να πιάσουν το δολοφόνο…

Ο φερόμενος ως δράστης και πατροκτόνος, πέρα από την παρουσία του ζωντανά κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τηλεφωνούσε πολύ συχνά στο «Τούνελ», προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, που δεν είχε συλληφθεί ακόμα ο δολοφόνος του πατέρα του. Κατηγορούσε την Ασφάλεια για χάσιμο χρόνου και κατήγγειλε επιθέσεις κατά της οικογένειάς του.

«Η μητέρα μου και η αδελφή μου είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όσο κυκλοφορεί έξω ο δολοφόνος, φοβόμαστε και κλειδαμπαρωνόμαστε στο σπίτι», τόνιζε ο φερόμενος ως δράστης και περιέγραφε το περίεργο περιστατικό που συνέβη στον αδελφό του, που μετακόμισε στο σπίτι του πατέρα τους, λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του:

«Προσπαθούσαν με κλωτσιές να σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα. Ευτυχώς, δεν τα κατάφεραν, γιατί θα θρηνούσαμε και τον αδελφό μου», έλεγε ο κατηγορούμενος και εκτιμούσε πως ήταν οι ίδιοι που σκότωσαν τον πατέρα του.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι απαντήσεις που έδινε μέσα από την εκπομπή σε όσους τον κατηγορούσαν.

«Εμένα με ρωτάει κανένας πώς αισθάνομαι που κατηγορήθηκα και κατηγορούμαι; Και στην γειτονιά με κατηγορούν ότι τον σκότωσα μαζί με τον αδελφό μου για να του πάρουμε το σπίτι. Εγώ είμαι εδώ και δεν κρύβομαι από κανέναν. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι», έλεγε ο κατηγορούμενος.

«Μία εύκολη υπόθεση όπως είναι του πατέρα μου, κρατάει εφτά μήνες. Δε θα επιτρέψουμε να πάει στο αρχείο η υπόθεση αυτή. Γιατί δεν μας λένε αν βρήκανε κάτι; Μόνο βλακείες ξέρουν να λένε; Αμφιβάλω αν η Αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της», έλεγε ο κατηγορούμενος εξαπολύοντας επίθεση προς την Ασφάλεια της Ρόδου.

Τόνιζε ακόμη πως ο δολοφόνος του πατέρα του πρέπει να τιμωρηθεί, ενώ απέκλειε το ενδεχόμενο ο δράστης να προέρχεται από το συγγενικό τους περιβάλλον.

«Κάθομαι σπίτι του, μήπως αυτός που τον σκότωσε κάνει το λάθος και μπει μέσα. Αν μπει κάποιος το βράδυ, εγώ νίπτω τας χείρας μου. Από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν είναι κοντά μας, θα το κάνω εγώ. Όποιος θέλει ας έρθει», προειδοποιούσε ο κατηγορούμενος στην επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο της εκπομπής πριν τις καταιγιστικές εξελίξεις.

«Κατηγορούν λάθος άτομο…»

Η αδελφή του δηλώνει βέβαιη για την αθωότητά του και αυτό που ζητάει, είναι να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

«Ψυχολογικά είμαστε χάλια, ειδικά ο Βαγγέλης που λένε ότι σκότωσε τον πατέρα του, πράγμα που δεν ισχύει! Ξέρω πολύ καλά τον αδελφό μου. Η μητέρα μας βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τον κατηγορούν άδικα. Ασχολούνται με λάθος άτομο. Δεν είναι δολοφόνος ο αδελφός μου. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος», τόνισε.

«Θα γίνω αδελφοκτόνος…»

Ο αδελφός του κατηγορούμενου πλέον Βαγγέλη, κρατάει μία πιο σκληρή στάση και δηλώνει αποφασισμένος εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες, «να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

«Θα τον σκοτώσω έτσι και το έχει κάνει αυτός, δεν θα προλάβει να πάει στη φυλακή. Αυτός πατροκτόνος, εγώ αδελφοκτόνος. Θέλω να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Πήγα σήμερα και τον είδα και έφυγε με το μηχανάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας.

 

Πηγη https://anikolouli.gr/