Τέμπη: «Έχω σύγκρουση του 62 με το εμπορικό… Μάλλον» – Ο διάλογος του σταθμάρχη Παλαιοφάρσαλου με τον 59χρονο

 

Συγκλονίζει η περιγραφή του Γιώργου Ζήνδρου, του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, για τα όσα συνέβησαμ στο σταθμαρχείο Λάρισας, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Ζήνδρος, είχε μεταβεί στον σταθμό της Λάρισας, να δει τι κάνει ο 59χρονος, καθώς είχε κατανοήσει ότι ο φόρτος εργασίας ήταν μεγάλος τη μοιραία νύχτα.

«Εγώ κατεβαίνω να πάω στο γραφείο του, να του πω ένα γεια και να φύγω στο σπίτι. Είχα σχολάσει από το Παλαιοφάρσαλο. Κι εκείνη την ώρα που μπαίνω στο γραφείο, μιλούσε (σ.σ. ο σταθμάρχης της Λάρισας) με την πυροσβεστική. Και λέω «τι έγινε; Με ποιον μιλάς;» και μου λέει «με την πυροσβεστική». Εχω σύγκρουση. «Τι σύγκρουση του λέω». Και μου λέει «σύγκρουση του 62 με το εμπορικό. Μάλλον»», λέει ο κ. Ζήνδρος.

Συγκλονιστική περιγραφή

Η περιγραφή του σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, που τυχαία βρέθηκε εκείνες τις ώρες στον σταθμό της Λάρισας είναι ανατριχιαστική.
Ο σταθμάρχης της Λάρισας, στην αρχή θεώρησε πως το επιβατικό τρένο, εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στο εμπορικό. «Αυτό εννοούσε αυτός. Αλλά δεν έγινε αυτό. Έγινε αλλιώς. Το έβαλε στην κάθοδο το τρένο. Από λάθος, ναι, και δεν το κατάλαβε τι είχε κάνει. Δεν μπορούσε να το φανταστεί τι έκανε», λέει ο κ. Ζήνδρος.

«Ήρθε η αστυνομία. Ήρθε η αστυνομία εκεί, του πήρε κατάθεση εκεί μέσα, πήραν τα χαρτιά που ήταν να πάρει η αστυνομία, εγώ βγήκα έξω, με έβγαλαν έξω και μόλις έφυγαν αυτοί, κάθισα εγώ μετά. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον σταθμό. Έκατσα όλη νύχτα εδώ να εξυπηρετήσω την κατάσταση».

Όπως αποκάλυψε στο LIVE NEWS, έχοντας ήδη κάνει μια βάρδια από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 22.00 το βράδυ, ο σταθμάρχης κλήθηκε να παραμείνει στο σταθμαρχείο ως τις 06.00 το πρωί, καθώς όπως φαίνεται οι προϊστάμενοί του θεώρησαν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για έναν εργαζόμενο να δουλεύει 16 ώρες σερί σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

«Δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν μπορώ να… δηλαδή, αδιανόητο αυτό που έγινε.  Μετωπική σύγκρουση με τέτοιες ταχύτητες, με τέτοιο βάρος, με τέτοιο… 160… και με 100 να πήγαινε… είναι, είναι πολύ μεγάλες οι ταχύτητες και πολύ βάρος. Δεν… Κι αν γινόταν και στο τούνελ, θα ήταν ακόμη χειρότερο».

 

Πηγη in.gr